Γ. Μποροβήλος στην Δ.Ρ.Τ. 91,5: «Ο Αστέρας θα γίνει πάλι η ομάδα που όλοι περιμένουν!» (ήχος)

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10:54

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος, στέλνει μήνυμα για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Πλατανιά, μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και της εκπομπής “Facelook στα γήπεδα”.

Ο κ. Μποροβήλος μίλησε για το restart που προσδοκά να κάνει ο Αστέρας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα για ένα νέο ξεκίνημα, αλλα μίλησε και γενικά για τη θεση του συλλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις αρχές που προσβεύει και για την ελπίδα να έχει τη δυνατότητα να χαίρεται και ο Ελληνας φίλαθλος τα Σαββατοκύριακά του, όπως οι Ευρωπαίοι. Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας:Για τον αγώνα με τον Πλατανιά και τη στήριξη του κόσμου: “Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για την ομάδα. Σίγουρα σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του κόσμου. Ο καιρός θα είναι καλός, κάτι που είναι βασικό για την πόλη μας. Θέλω να πιστεύω ότι το φίλαθλο κοινό το έχει αντιληφθεί, ώστε να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και να είναι ο 12ος παίκτης. Δεν υπάρχει κανένας που να μην καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα αυτού του παιχνιδιού. Αλλά θέλω να κρούσω και τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν πρέπει αυτό το παιχνίδι να το φορτώσουμε σαν να είναι το τέλος του κόσμου. Οι πάντες γνωρίζουν τη σημασία του. Ότι ο Αστέρας περιμένει το νέο του ξεκίνημα. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοιχτά.

Θέλουμε μια μεγάλη νίκη του Αστέρα, αλλά το πρωτάθλημα είναι μόλις στην πέμπτη αγωνιστική, είναι ακόμη στην αρχή του. Εχουμε έναν νέο προπονητή που προσπαθεί να περάσει τα δικά του μηνύματα στην ομάδα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο Αστέρας θα αλλάξει πρόσωπο και θα κάνει ένα restart. Θα επανέλθει και θα είναι ο Αστέρας που περιμένουν όλοι οι φίλαθλοι. Καλούμε τους φιλάθλους μας το Σάββατο να είναι δίπλα στην ομάδα και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρώτη νίκη, που θα είναι η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα”.

Για τη διαφορά της ομάδας στα φιλικά με τα επίσημα: “Δεν είναι ότι δεν είχε σχέση η ομάδα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση. Είχαμε μία ομάδα που ήταν αήττητη στα φιλικά. Ομως, δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα μετράει στα επίσημα. Είχαμε, λοιπόν, ένα πολύ άσχημι ξεκίνημα, αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορούμε να το ντύσουμε με ωραία λόγια. Κανείς μας δεν το περίμενε. Είμαι απολύτως ότι ο Αστέρας θα βρει το δρόμο του, χωρίς αυτό να σημαίνει – το τονίζω – ότι κρέμεται όλη η ιστορία από τον αγωνα με τον Πλατανιά. Δεν πρέπει να το φορτώσουμε με υπερβολικό άγχος προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τι σημαίνει το παιχνίδι το γνωρίζουμε άπαντες. Αλλά δεν έρχεται και η καταστροφή. Πιστεύω, όμως, ότι ο Αστέρας θα είναι αυτός που πρέπει. Εκείνο που θέλω να πω στους φιλάθλους μας είναι ότι γνωρίζουμε πως τους έχουμε στενοχωρήσει.

Ίσως να υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που να χαίρεται με το ξεκίνημα του Αστέρα. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν οι ρόλοι και όσοι έχουν πικραθεί, θα γελάσουν και όσοι χαίρονται και εννοώ ανθρώπους εκτός του νομού μας και της πόλης μας που θα τους βόλευε μια νέα αποτυχία του Αστέρα, θα στενοχωρηθούν. Εξάλλου μια έρευνα που έγινε έδειξε ότι το γεγονός πως ο Αστέρας δεν είχε την πορεία που έπρεπε, έχει εκπλήξει τους Ελληνες φιλάθλους.

Για τον Αστέρα: “Το έχω πει, ο Αστέρας ενοχλεί και θα συνεχίσει να ενοχλεί. Γνωρίζουμε ότι συνεχώς προσπαθούν συνεχώς να του προσάψουν διάφορα πράγματα. Αλλά ο Αστέρας έχει δείξει ότι στη δεκάχρονη παρουσία του στη Λίγκα κινείται αυτόνομα. Εχει τη δική του πορεία και στοχεύουμε ψηλά ακολουθώντας το δικό μας δρόμο. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι πεδίο δράσης λαμπρό για πολλούς που έχουν ίδια συμφέροντα. Ομως, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πώς θα προστατέψουμε την ομάδα μας και για αυτό είναι εκεί που ειναι”.

Για τους Έλληνες προπονητές και τους Έλληνες παίκτες στην ομάδα: “Ο Αστέρας σέβεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έχουμε δείξει στην πράξη. Το γεγονός ότι η ομάδα έπρεπε γρήγορα να πετύχει υψηλούς στόχους, με τελικό Κυπέλλου, έξοδο στην Ευρώπη τέσσερις χρονιές, σήμαινε ότι έπρεπε να πάρει έτοιμους παίκτες. Αυτό έχει ένα κόστος και όσον αφορά στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά και τις ακαδημίες. Αλλά αποδείξαμε ότι υπολογίζουμε και σεβόμαστε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και βασιζόμαστε στις ακαδημίες μας με το σκάουτινγκ να έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσδοκώντας ότι τα επόμενα χρόνια η μεγάλη ομάδα θα έχει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Όπως και στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, πολλά πράγματα δεν έρχονται όπως τα προγραμματίζεις. Όταν κάποια πράγματα δεν βγαίνουν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάποιες κινήσεις”.

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: “Ο κ. Ελευθερόπουλος είναι ένας προπονητής που όπως και ο βοηθός του, ο Βενετίδης, έχουν παραστάσεις από κορυφαίες ομάδες. Της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, όπως είναι η Μίλαν. Είναι νέα παιδιά και ελπίζουμε ότι θα έχουν προϋποθέσεις και την τύχη να παρουσιάσουν ένα σημαντικό έργο, ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που έχει δείξει μέχρι σήμερα η ομάδα”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Έχω να πω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει έσχατες μέρες. Οι οποίες δεν τιμούν κανέναν μας, με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν ασχολούμαστε με αυτό. Εμείς εδώ έχουμε την τύχη να έχουμε δύο ανθρώπους, τον κ. Μπάκο και τον κ. Καϋμενάκη, οι οποίοι είναι μακριά από όλα αυτά. Δεν έχουν μπλέξει σε παρατάξεις και αντιπαρατάξεις. Πορεύονται στο δικό τους δρόμο. Αυτό έχουν διδάξει και σε εμάς τους υπόλοιπους της διοίκησης. Ο Αστέρας να πορεύεται αυτόνομα.

Ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες και με την παρέμβαση της FIFA, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους για να μπορέσουμε κι εμείς να χαρούμε το ποδόσφαιρο που χαίρονται οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι τα Σαββατοκύριακά τους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη Μποροβήλου: