Γ.Γ. ΕΣΠΑ Παν. Κορκολής στη ΔΡΤ: «Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν αναλωθεί πλήρως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ» (vid)

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 14:13

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης μίλησε ο Αρκάς (από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας) Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Παναγιώτης Κορκολής.

Ο κ. Κορκολής αναφέρθηκε σε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής έχει αναλωθεί το 1/4 του εν λόγω χρηματοδοτικού προγράμματος, μέχρι τα τέλη του 2019 θα έχει αναλωθεί το 40% και μ’ αυτούς τους ρυθμούς τα κοδύλια του ΕΣΠΑ θα έχουν απορροφηθεί πλήρως μέχρι το 2023.Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη ενεργοποίησης, εκτός του ΕΣΠΑ, οποιουδήποτε άλλου “διαθέσιμου” χρηματοδοτικού εργαλείου, γεγονός που έφερε τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας & Εσωτερικών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, οδηγώντας στο μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της τελευταίας 20ετίας το «ΦιλόΔημος», που αφορά και έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί για το Νομό Αρκαδίας και ειδικότερα για το Δήμο Τρίπολης.

Ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων μίλησε και για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», ο πρώτος κύκλος του οποίου υλοποιείται αυτή τη στιγμή και αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα να ξεκινήσει και ο δεύτερος, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχή προγράμματα «Εξοικονομώ» ώστε να καλυφθούν και οι στόχοι της ενεργειακής εξοικονόμησης.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κορκολή: