Γ. Γεωργιόπουλος: Οι πρόσφυγες ήρθαν στην Ηλεία εν αγνοία μας με ευθύνη Βίτσα (ήχος)

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016 08:58

Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5

Κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την στήριξη των προσφύγων που έφθασαν στην Ηλεία.Οι πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μηδενικοί

Ελπίζουμε να μην “κολλήσει” το ΣΔΙΤ της περιοχής μας για τα απορρίμματα

350 Σύριους πρόσφυγες δέχθηκε από αργά το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου η Ηλεία. Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες που έφθασαν στην περιοχή της Μυρσίνης, σε ένα παραθεριστικό κέντρο, που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι γυναίκες και μικρά παιδιά ακόμα και μωρά.

Για την άφιξη των προσφύγων στην Ηλεία μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» με την Ελένη Τράκα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τονίζοντας πως δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν, έτσι όπως έπρεπε, και η ενημέρωση ήρθε πάρα πολύ αργά, ενώ τελευταία έχουν πάρει ένα έγγραφο από τον κ.Βίτσα, που τους ζητά να έχουν συνδρομητικό ρόλο.

Από ότι φαίνεται η αρμοδιότητα έχει δοθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση στο στρατό, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έμεινε απέξω. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ.Γεωργιόπουλος, κάνουν ό,τι μπορούν για τους πρόσφυγες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επεσήμανε πως δεν είχαν καμία εμπλοκή στην επιλογή του χώρου, ενώ δήλωσε πως οι πρόσφυγες δεν θέλουν να έρθουν νότια, γιατί απομακρύνονται από τις εξόδους της χώρας.

Παρόλα αυτά η κοινωνία και της Ηλείας είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς που έφυγαν από την εστία τους και ήδη πολλοί κάτοικοι και φορείς έχουν απευθυνθεί στην Αντιπεριφέρεια Ηλείας για να δώσουν είδη αλλά και ό,τι άλλο απαιτηθεί για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Γεωργιόπουλος μίλησε και για τη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε διάφορα ζητήματα, αλλά και για την έλλειψη πόρων που προβληματίζει την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και για το πρόβλημα των απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως και αυτοί προχωρούν σε ΣΔΙΤ και περιμένουν να μην “κολλήσει” από την Κυβέρνηση.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Γεωργιόπουλου στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 «Πρώτη Καλημέρα» στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί: