Γ.Γιαννόπουλος: “Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν τον Δήμο Γορτυνίας στα χρόνια των καποδιστριακών δήμων”

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020 13:33

“Χωρίς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο ο Δήμος Γορτνίας!”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Γιαννόπουλος…

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:Πέρασε και ο Ιανουάριος του 2020, χωρίς ακόμα να υπάρχει εγκεκριμένος Προϋπολογισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας. Την ώρα που άλλοι Δήμοι έχουν αποφάσεις έγκρισης νομιμότητας του Προϋπολογισμών τους ή περιμένουν την έγκριση των αποφάσεών τους, ο Δήμος Γορτυνίας δέν έχει ούτε κάν συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για να τροποποιήσει τον προβληματικό Π/Υ που ψηφίστηκε από το Δ.Σ. οριακά, στην εκπνοή του 2019.

Συγκεκριμένα, με το έγγραφό του με Α.Π. 4448/21-01-2020 το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τον Δήμο Γορτυνίας να διορθώσει τον προβληματικό Π/Υ που έχει στείλει με βάση τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ (Α.Π. 116/17-1-2020). Παρόλα αυτά και παρόλο που έχουν ήδη παρέλθει 10 μέρες ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αποστολόπουλος συγκαλούν Δ.Σ. καθυστερημένα και με άλλα θέματα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καταστρατηγούν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, όπου ορίζεται σαφώς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα και σε συγκεκριμένη ημέρα, την τελευταία Παρασκευή. Οι διατάξεις αυτές του Κανονισμού τηρήθηκαν κατά γράμμα από το 2011, τα εννέα χρόνια λειτουργίας του νεοσύστατου «Καλλικρατικού» Δήμου Γορτυνίας, με έγκαιρη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για την οποιαδήποτε αλλαγή της ημερομηνίας και μόνο για σοβαρούς λόγους.

Οπως σε κάθε ευνομούμενο Δήμο, προβλέπονται από τον Κανονισμό συγκεκριμένες ημέρες σύγκλησης του Δ.Σ. για να μπορούν τα μέλη του να προγραμματίσουν τις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις και να διευκολυνθούν στα καθήκοντά τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ιδιαίτερα σε Δήμους της περιφέρειας, όπου υπάρχουν σύμβουλοι που διαμένουν εκτός δήμου, η Δημοτική Αρχή οφείλει να συγκαλεί τακτές συνεδριάσεις των οργάνων για την εύρρυθμη λειτουργία του Δήμου. Εκτός άν δέν την ενδιαφέρει!
Οπως φαίνεται, οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος δέν ενδιαφέρονται ή ίσως σκόπιμα υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορούν χωρίς «σκοτούρες» να εκμεταλλεύονται τον τίτλο που τους έχουν αποδώσει οι δημότες της Γορτυνίας για την δική τους προβολή και τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Πρέπει όμως να κατανοήσουν ότι οι δημότες τους έχουν αναθέσει συγκεκριμένα καθήκοντα και πρέπει να ασχοληθούν πρωτίστως με αυτά!

Ηδη μπαίνουμε στον Φεβρουάριο και αντί να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον Προϋπολογισμό, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Ιανουαρίου για τις 3 Φεβρουαρίου, χωρίς σοβαρό λόγο και χωρίς να έχει ως θέμα την τροποποίηση του Προϋπολογισμού, που θα γίνει σε άλλη, μεταγενέστερη(!) συνεδρίαση. Που σημαίνει ότι ο Δήμος Γορτυνίας θα έχει Π/Υ μετά το Πάσχα!

Δέν μας ενδιαφέρει άν ο κ. Κούλης περιφέρεται κοκκορευόμενος ως ο Δήμαρχος Γορτυνίας, ούτε άν ο κ. Αποστολόπουλος καίγεται να τον καλύπτει σε κάθε περίπτωση για να μήν διαρραγεί η εύθραυστη ετερόκλητη συμμαχία τους. Ούτε μας απασχολούν τα εσωτερικά τους προβλήματα και οι γκρίνιες που ήδη άρχισαν. Αλλά δέν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν τον Δήμο Γορτυνίας στα χρόνια των καποδιστριακών δήμων, όπως του πρώην Δήμου Λαγκαδίων, όπου ο κ. Κούλης δέν είχε παρουσιάσει ούτε έναν Απολογισμό πεπραγμένων από το 2007 έως το 2010!

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών
Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος
π. Δήμαρχος Γορτυνίας