Γ. Καμπύλης: “Ανήθικη και σκανδαλώδης η σύμβαση με τον Πάρνωνα” (ήχος)

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 10:20

Για την προγραμματική σύμβαση ύψους 260.000 ευρώ στην αναπτυξιακή Πάρνωνα για παροχή υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γιώργος Καμπύλης, ο οποίος κατήγγειλε τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας για σκανδαλώδη – όπως την χαρακτήρισε – σύμβαση με την αναπτυξιακή του Πάρνωνα.

«Καταγγέλλουμε πολιτικά αυτό που έγινε. Είναι ανήθικο και σκανδαλώδες. Δεν μπορούμε να αναθέτουμε σε μια αναπτυξιακή εταιρεία ένα τόσο μεγάλο ποσό χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για το τι πρέπει και πότε πρέπει να το κάνει η εταιρεία. Δεν μπορεί μια δημοτική Αρχή η θητεία της οποίας τελειώνει σε λίγους μήνες να δεσμεύει για τουλάχιστον δυο χρόνια την επόμενη Δημοτική Αρχή», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Το πλέον σκανδαλώδες είναι πως διευθυντής στην τεχνική υπηρεσία του Πάρνωνα, είναι ο γαμπρός του δημάρχου. Αυτή τη διαδικασία την θεωρούμε έμμεση απευθείας ανάθεση»

«Στον Πάρνωνα έχουν γίνει μεγάλες προγραμματικές συμβάσεις για μελέτες, οι οποίες ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ», δήλωσε στη συνέχεια, ενώ πρόσθεσε: «Δεν διαφωνούμε στο να γίνονται μελέτες, αλλά θα πρέπει να μετουσιώνονται και σε έργο. Εχει γίνει προγραμματική σύμβαση για παράδειγμα 170.000 ευρώ. Οι μελέτες αυτές δεν έχουν γίνει έργο ποτέ. Ζητάω τα στοιχεία και δεν μου τα δίνουν».

Επιπλέον ο κ.Καμπύλης ανέφερε: “Μέχρι το 2015 από τη ΔΕΥΑ ο Δήμαρχος έδινε στο γαμπρό του ο οποίος τότε διατηρούσε ιδιωτικό γραφείο, του έδινε απευθείας αναθέσεις για τεχνικός σύμβουλος στη λειτουργία του βιολογικού”.

Στο ερώτημα για το πώς θα χειριζόταν ο ίδιος τις ανάγκες του Δήμου, αν ήταν Δήμαρχος, τόνισε: «Θα είχα φροντίσει αν ήμουν δήμαρχος τα τελευταία εννιά χρόνια, να έχει ενισχυθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να μην έχει φτάσει στην κατάσταση που είναι σήμερα».
Επιπλέον ο κ.Καμπύλης γνωστοποίησε, πως πριν ένα μήνα ο δήμαρχος προσέλαβε ειδική συνεργάτη, η οποία όπως ανέφερε είναι συγγενικό πρόσωπο άλλου μέλους της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του πρώην Δήμαρχου του κ.Μανώλη Σκαντζού. «Είναι δυνατόν τρεις μήνες πριν τις εκλογές να προσλαμβάνεις ειδικό συνεργάτη, η οποία μάλιστα συμπτωματικά είναι και συγγενικό πρόσωπο του πρώην Δημαρχου;», δήλωσε ο κ.Καμπύλης.

«Θεωρούμε πως θα είναι απαράδεκτο και ανήθικο αν παρά τα όσα έγιναν χτες το Δημοτικό Συμβούλιο – όπου υπήρξε ισοψηφία – ο Δήμαρχος προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με ένα τόσο μεγάλο ποσό. Η Δημοτική Αρχή έχει ως προτεραιότητα να εξασφαλίσει άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος», τόνισε κλείνοντας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: