Γ. Μανώλης στη ΔΡΤ 91.5: «Με ενοχλεί η λογική της οικογενειοκρατίας!»

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 11:08

Για το κλίμα στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και στην Πελοπόννησο, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου, μίλησε σήμερα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας», ο Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αττική τα τελευταία χρόνια και Ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γιάννης Μανώλης.Ο κ. Μανώλης εκδήλωσε την αντίθεσή του στις πρακτικές που ακολουθεί ο νυν περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, λέγοντας ότι «υπάρχει ένας Περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο και μια λογική αδιαφάνειας και οικογενειοκρατίας που με ενοχλεί», σημειώνοντας παράλληλα ότι  υπάρχει και κλίμα έντονων αντιδράσεων και από το χώρο της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι και ο λαός βρίσκεται στην «απέναντι όχθη». «Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά κάποιοι πρέπει να αναλάβουν μια ευθύνη και να απευθύνουν ενωτικό προσκλητήριο και αυτό κάνω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανώλης σημείωσε ότι, όλα αυτά τα χρόνια δηλώνει (και είναι) λαϊκός δεξιός και ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει σχέση με τη λαϊκή δεξιά και συγκεκριμένα με την Κεντροδεξιά που υπηρέτησε εδώ και χρόνια, καθώς «έχει μείνει μόνο η ταμπέλα». Θεώρησε δε ότι, είναι δικαιολογημένη η αντίδραση της κοινωνίας, γιατί πλέον «δεν εμπιστεύεται ούτε κόμματα, ούτε  συνδικάτα».

Για το ρόλο Δημάρχου και Περιφερειάρχη, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικός και, ειδικότερα, όσον αφορά τον Περιφερειάρχη, πρέπει ο ίδιος να εκπροσωπεί την κοινωνία και όχι η κυβέρνηση, να διεκδικεί πράγματα και να διαφωνεί με κάποιες πολιτικές κι όχι να κάνει τον «τροχονόμο» για το πού θα πηγαίνουν τα χρήματα, αλλά όταν το κάνει, να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρθηκε και στο θέμα των κινητοποιήσεων και των αιτημάτων των αγροτών και στην αντιμετώπιση που πρέπει έχει ο περιφερειάρχης απέναντί τους, τονίζοντας πως πρέπει να βρίσκεται κοντά τους, όντας σύμμαχος στα προβλήματά τους κι όχι να κάθεται στο γραφείο του, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για υπερφορολόγηση των αγροτών από την κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, όπως είπε, να βγάλει πλεόνασμα.

Ο κ. Μανώλης απηύθηνε, τέλος, πρόσκληση ένωσης δυνάμεων σε κάθε πολίτη ή πατριώτη που διαφωνεί με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική γιατί, όπως ισχυρίστηκε, πρέπει να ξεπεραστούν οι εντολές των κομμάτων που θέλουν το λαό «πρόβατα», ενώ παράλληλα κάλεσε κοντά του νέα στελέχη με ικανότητες και διάθεση αλλαγής, προκειμένου να αλλάξει πρόσωπο η περιφέρεια.

Κλείνοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπου μπήκα σε μάχη, την κέρδισα!».