Γ.Μπουντρούκας για εκλογικό Νόμο: “Οικτρά τα αποτελέσματα της ενισχυμένης πλειοψηφίας. Δεν άφησαν την απλή αναλογική να δουλέψει” (vid)

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 17:17

«Δεν δοκιμάστηκε στην πράξη η απλή αναλογική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοποννησιακή Συμμαχία» Γιάννης Μπουντρούκας, σχολιάζοντας το σχέδιο Νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε πως παρόλο που ενεπλάκη πρώτη φορά με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απογοητευμένος από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά σε αυτό, όπως είπε, δεν φταίει η απλή αναλογική αλλά η νοοτροπία των συμβούλων και το γεγονός ότι ο ένας θέλει να «ρουμπώσει» τον άλλο.Ο κ. Μπουντρούκας επεσήμανε πως η ενισχυμένη πλειοψηφία έχει δουλέψει και στο παρελθόν και έχουν δει τα αποτελέσματά της, τα οποία ήταν οικτρά και για αυτό θα έπρεπε να αφήσουν την απλή αναλογική και να υπάρξουν συγκλίσεις για το καλό του τόπου.

Επανερχόμαστε στα παλιά, ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, συμπληρώνοντας πως  είναι ντροπιαστικός ο τρόπος και προκαλεί απογοήτευση που η Κυβέρνηση λέει πως δεν είναι ώριμος ο λαός και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι για την απλή αναλογική.

 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μπουντρούκα στο βίντεο