Γ.Παναγούλης στη ΔΡΤ: “Σοβαρές ελλείψεις αίματος – Σκεφτείτε την αγωνία των γονιών, για το εάν θα ζουν τα παιδιά τους, όταν ξημερώσει””

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 12:29

Για την εθελοντική αιμοδοσία σε Τρίπολη και Άστρος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο πρόεδρος τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών του Ν.Αρκαδίας κ.Γιώργος Παναγούλης.

Ο κ.Παναγούλης μίλησε για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε αίμα, ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν για ακόμα μια φορά την ανθρωπιά τους και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην πόλη της Τρίπολης (πνευματικό κέντρο ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος /10:00 -16:00), αλλά και την Κυριακή στο Άστρος (πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Αποστόλου Παύλου / ώρες 10:00 -16:00). “Πρέπει όλοι εμείς που είμαστε υγιής να αφήσουμε πίσω τον φόβο και να πρυτανεύσει η λογική και η υπευθυνότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε την μάσκα μας και να πάμε στον χώρο της αιμοδοσίας, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που είναι σε ισχύ”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ ξεκαθάρισε πως θα γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο των αιμοδοτών στον χώρο.Παράλληλα τόνισε, πως όσοι θελήσουν να προσφέρουν αίμα θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον κωδικό 1 (για γιατρό ή φαρμακείο) για την μετακίνηση τους, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Αξίζει να σημειωθεί πως εάν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο για τον κωρονοϊό, για να μπορέσει να δώσει αίμα θα πρέπει, να έχει περάσει μια εβδομάδα από την ημέρα του εμβολιασμού.

Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές, την εκκλησία και τον Μητροπολίτη κ.κΑλέξανδρο για την παραχώρηση των χώρων όπου γίνονται οι αιμοδοσίες, αλλά και όλους τους πολίτες που στηρίζουν το έργο του συλλόγου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: