Γ.Σμυρνιώτης στη ΔΡΤ: “Η ιστορία με τις ανεμογεννήτριες έχει ξεκινήσει στραβά εδώ και χρόνια – Πρέπει να υπάρξει χωροταξικό”(ήχος)

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 11:45

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης κ.Γιάννης Σμυρνιώτης.

Αρχικά ο κ.Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Πρέπει να υπάρξει ένα χωροταξικό για την ενέργεια σε ολη την χώρα, γιατί είναι κατασκευές αρκετά σοβαρές, που έχουν και επιπτώσεις. Η ιστορία έχει ξεκινήσει στραβά εδώ και χρόνια. Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα στο συγκεκριμένο θέμα”, ενώ πρόσθεσε, πως δεν ξέρει αν μπορεί, να αποτραπεί τελικά η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο. “Πρέπει να υπάρξει μια γενικότερη παρέμβαση της αυτοδιοίκησης, για να έχει λόγο”, υπογράμμισε.Για το θέμα που άνοιξε με τα έργα στα χωριά, ανέφερε: “Είναι 18 μήνες Δημοτική Αρχή. Εμείς σε 18 μήνες, είχαμε τελειώσει την πλατεία Πετρινού. Χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: