Γ.Σμυρνιώτης στη ΔΡΤ: “Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν για το 2021, πρέπει να δώσουν ταυτότητα στον Δήμο” (vid)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ.Γιάννης Σμυρνιώτης.

Αρχικά ο κ.Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που γίνεται για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Το 2021 είναι μια ευκαιρία να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στον Δήμο Τρίπολης.Κάναμε μια κουβέντα αλλά χρειάζονται γρήγοροι ρυθμοί στην υλοποίηση.Πρέπει να μείνει μια παρακαταθήκη για τον Δήμο. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για να τελειώνουμε με την πλατεία Αγίου Βασιλείου. Κάτι πρέπει να μείνει. Όταν περνάς από το πεζοδρομημένο κέντρο είναι σαν να αλλάζεις χώρα. Πρέπει να σπάσουμε αυγά. Πρέπει να προχωρήσει η ενοποίηση του χώρου με την πλατεία, με τις υπέροχες καμάρες. Είναι ευκαιρία το 2021 να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα.Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν για το 2021 πρέπει να δώσουν ταυτότητα στον Δήμο”.



Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η ελεγχόμενη στάθμευση στον Δήμο και να εφαρμοστεί και η κυκλοφοριακή μελέτη.

Αναφορικά με το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, ανέφερε:”Κολλήσαμε με το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις. Από 1η Ιουλίου θα γίνει. Αν βγει απόφαση μέσα στον Ιούλιο – Αύγουστο, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δέσμευση της εταιρείας είναι σε 8 με 9 μήνες – από όταν αναλάβει – να παραλαμβάνει σκουπίδια. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε ακούσει απείρου κάλλους απόψεις. Ίσως οι τρεις μονάδες να είναι υπερβολικές για την Πελοπόννησο και βάσει χωροθέτησης. Πρέπει όμως να τελειώνουμε.”, ενώ αναφερόμενος και στο Μεγαβούνι, δήλωσε: “Η Δημοτική Αρχή ξαφνικά θυμήθηκε το Μεγαβούνι. Να το κάνουμε τι για 8 – 9 μήνες; Να κλείσει η εργολαβία και να αποζημιωθεί ο εργολάβος για ότι έχει κάνει”

Τέλος για το θέμα της ΚΕΔΗΤ ανέφερε: “Όσοι είναι ορισμένου χρόνου – αν κλείσει η ΚΕΔΗΤ – θα πάνε σπίτι τους. Αδιανόητο σε μια επιχείρηση με 200 τιμολόγια το χρόνο, να μην μπορούμε, να βγάλουμε άκρη. Δεν γίνεται να κρύβουμε συνέχεια το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Είναι και ηθικό το θέμα. Ακούγονται πολλά πράγματα για ανθρώπους. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει”.

Δείτε την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη πρόοδο από το 2010 στην Οδική Ασφάλεια
Επόμενο άρθροΧαρ. Λυσίκατος στη ΔΡΤ: “Έχει φτιαχτεί όλο το σκηνικό του καλοκαιριού στην περιοχή μας” (ήχος)