Γ. Τζήλος: “Νιώθω τυχερός που προπόνησα τη…dream team!”

Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2013 05:23

Ο Παναρκαδικός κατάφερε το ακατόρθωτο για πολλούς στην αρχή της χρονιάς. Την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 την Τρίτη το πρωί φιλοξένησε στην εκπομπή του Θοδωρή Τσούτσου “Facelook στα γήπεδα” τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Τζήλο. Θέμα συζήτησης ήταν φυσικά η ιστορική άνοδος της ομάδας, η επόμενη χρονιά, αλλά και γενικά το αρκαδικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στην αρχή της χρονιάς ο Παναρκαδικός ξεκίνησε την οργάνωση του για να αγωνιστεί στο Α’ τοπικό και τελικά βρέθηκε στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Σε μια κατηγορία που όχι μόνο κατάφερε να αντεπεξέλθει, αλλά πανηγύρισε και την άνοδο μετά από 19 χρόνια. Στην ερώτηση για το ποια είναι τα μυστικά αυτής της μεγάλης επιτυχίας ο Γιώργος Τζήλος δήλωσε: “Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο γιατί οδήγησα την dream team της Αρκαδίας. Είμαι τυχερός που βρήκα αυτούς τους παίχτες όλους μαζί μαζεμένους. Σίγουρα στην αρχή ξεκίνησε η ομάδα για τοπικό και κατέληξε να παίζει Δ’ Εθνική. Μιλήσαμε με τους παίκτες, βάλαμε ψηλά τον πήχη για τους εαυτούς μας και είπαμε ότι θα αποδείξουμε ότι υπάρχει αρκαδικό ποδόσφαιρο και σε επίπεδο παικτών και σε επίπεδο προπονητών και με πολύ σκληρή δουλειά, πολύ καλό κλίμα, αμοιβαίο σεβασμό και πειθαρχία και κυνηγώντας το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι σαν να ήταν το τελευταίο φτάσαμε σε αυτόν τον στόχο”.

Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός λόγω της μεγάλης ιστορίας που έχει, έχει αποκτήσει πολλούς φιλάθλους και παρέα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που έχουν ζήσει στο παρελθόν μεγάλες στιγμές με την ομάδα. Όλοι οι φίλαθλοι του τριφυλλιού με την άνοδο της ομάδας ανέβασαν και τις προσδοκίες τους για την νέα χρονιά. Οι στόχοι της ομάδας για την νέα κατηγορία σύμφωνα με τον Γιώργο Τζήλο είναι: “Τους στόχους σίγουρα τους βάζουν οι διοικήσεις. Σε πρώτη φάση πρέπει να οργανωθεί διοικητικά ο Παναρκαδικός γιατί σίγουρα είναι δύσκολες εποχές, η κατηγορία αυτή έχει περισσότερες απαιτήσεις και σίγουρα το πρώτο κομμάτι είναι αυτό. Κατά την γνώμη μου σε πρώτη φάση πιστεύω ότι ο Παναρκαδικός θα πρέπει να σταθεροποιηθεί σε αυτήν την κατηγορία, να στηριχθεί σε παιδιά από την περιοχή γιατί μόνο μέσα από αυτό υπάρχει μέλλον και από εκεί και πέρα πιστεύω πως ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η παραμονή στην κατηγορία στηριζόμενος σε δικά του παιδιά και χτίζοντας μια ομάδα η οποία θα έχει μέλλον“.

Για το τι χρειάζεται ο Παναρκαδικός για να σταθεί με αξιώσεις σε αυτήν την κατηγορία δήλωσε: “Σίγουρα ξέρουμε ότι υπάρχουν κενά στο αγωνιστικό κομμάτι, τα έχουμε εντοπίσει, αλλά δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα. Αυτό θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Ξέρουμε τα κενά μας και τις αδυναμίες μας και πάνω σε αυτές πρέπει να επιδιώξουμε να χτίσουμε την ομάδα μας“.

Για το αν του χρόνου η ομάδα θα στηριχθεί στον κορμό που δημιούργησε φέτος και τα παιδιά που με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν και ανέβασαν την ομάδα ο κ. Τζήλος τόνισε: “Ο Παναρκαδικός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έκανε καμία μεταγραφή, στηρίζεται αποκλειστικά σε παιδιά από την Τρίπολη. Πιστεύω ότι τα παιδιά δείξανε ότι έχουν δυνατότητες και μέσα από δουλεία πάλι και πλαισιωμένη από κάποιους παίχτες σε συγκεκριμένες θέσεις νομίζω πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν στην επόμενη κατηγορία. Άλλωστε κοιτάξαμε στα μάτια ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Πιστεύω στους παίκτες, πιστεύω σε αυτό το υλικό. Για εμένα είναι η dream team. Πιστεύω πως ο Παναρκαδικός θα πρέπει να κάνει συνεργασία και με άλλες ομάδες της Τρίπολης και γενικά της Αρκαδίας και ό,τι καλό υπάρχει να έρχεται στον Παναρκαδικό, νομίζω πως υπάρχει μέλλον και ελπίδα για αυτήν την ομάδα. Το έχω ξαναπεί και πάλι και θα το λέω συνέχεια πως χωρίς τον Παναρκαδικό δεν υπάρχει αρκαδικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει προοπτική να παίξει ένας παίκτης στο τοπικό αν δεν έχει ελπίδα κάπου να πάει και νομίζω πως μόνο ο Παναρκαδικός είναι αυτός που δίνει αυτήν την ελπίδα. Το έλεγα και όταν δεν ήμουν στον Παναρκαδικό και θα το λέω πάντα“.

Για το ότι η φετινή χρονιά και η επόμενη μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τον Παναρκαδικό και γενικά για την Αρκαδία να δημιουργηθούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο μέλλον θα μπορούν να αγωνιστούν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε: “Έτσι πιστεύω και εγώ. Σίγουρα χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις που αυτήν την στιγμή λείπουν από την Τρίπολη και από τον Παναρκαδικό. Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα μας δεν έχει γήπεδο. Έχει ένα γήπεδο άλλα εμείς από τον Νοέμβριο κάναμε προπόνηση σε ξερά γήπεδα. Είτε στην Τεγέα είτε στο γήπεδο του Αγίου Βασιλείου. Δεν υπάρχει ένα βοηθητικό γήπεδο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε υπό τις συνθήκες που πρέπει να δουλεύει μια ομάδα. Σίγουρα υστερούμε στις υποδομές. Ελπίζουμε ότι φτιάχνοντας το γήπεδο στην Κάρτσοβα και αν μπορέσει να γίνει ένα βοηθητικό πίσω από το γήπεδο του Παναρκαδικού νομίζω ότι θα υπάρχει μέλλον για την ομάδα και πρέπει να υπάρχει μέλλον.”

Όσον αφορά για την συνεργασία με τις άλλες ομάδες και για το αν έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας τόνισε: “Η διοίκηση αυτή τελειώνει την θητεία της .Το σκεπτικό που έχω αν είναι αυτή η διοίκηση, και αν είμαι και εγώ στην ομάδα, εννοείται θα προσπαθήσω αυτόν τον στόχο να τον υλοποιήσω. Νομίζω ότι ο Παναρκαδικός πρέπει να συνεργαστεί με όλες τις ομάδες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος για αντιπαλότητες και εγωισμούς.”

Το αρκαδικό ποδόσφαιρο λόγω του Αστέρα και της εξαιρετικής χρονιάς που κάνει φέτος είναι σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει όμως και η ευκαιρία με τον Παναρκαδικό για να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό και επαγγελματικό επίπεδο. Για το γεγονός αυτό ο Γιώργος Τζήλος δήλωσε: “Η διαφορά είναι ότι ο Αστέρας δεν βοηθάει το ερασιτεχνικό του αρκαδικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να είναι ψηλά και μπράβο και μεγάλη επιτυχία που είναι στην δεύτερη θέση και θα βγει στην Ευρώπη. Σίγουρα αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν δίνει τίποτα σαν στόχο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – γιατί εγώ είμαι εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου- ο Παναρκαδικός μπορεί να βάλει ψηλά τον πήχη και να κάνει ένα καλύτερο αρκαδικό ποδόσφαιρο που όλοι θέλουμε.”

 Για το γεγονός ότι ο κόσμος της Αρκαδίας περίμενε 19 χρόνια για να έρθει αυτή η επιτυχία ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: “Ο Παναρκαδικός ζει πολλά χρόνια.Πέρασε πάρα πολλά. Ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Έπεσε στο Β’ τοπικό, αγωνιζόταν στα τοπικά και γενικά πέρασε πολλά. Άλλα μείνανε πιστοί πολλοί άνθρωποι στον Παναρκαδικό και νομίζω ότι ξαναγύρισαν στο γήπεδο και αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους κρατήσουμε και να έχουμε έναν σταθερό κόσμο. Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους έχει μεγάλη ιστορία και αυτή ι ιστορία δεν σβήνεται και σίγουρα είναι εύκολο να ξαναγραφτεί. Σε πρώτη φάση είναι η επόμενη κατηγορία. Ο κόσμος περιμένει και έχει προσδοκίες από τον Παναρκαδικό“.

Τέλος ο κ. Τζήλος αναφέρθηκε στο φετινό μαγικό ποδοσφαιρικό ταξίδι που πραγματοποίησε ο Παναρκαδικός: “Για εμάς ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι, παρότι ήταν δύσκολο ταξίδι. Υπήρχαν δυσκολίες που δεν έβγαιναν προς τα έξω. Εγώ θα πω για ακόμη μια φορά πως είμαι τυχερός και ευλογημένος που οδήγησα αυτήν την ομάδα. Ήταν όνειρο για εμένα να προπονήσω αυτούς τους παίχτες και έγινε πραγματικότητα. Θέλω να σας πω ότι είναι τόσο πολύ καλοί χαρακτήρες που φέτος είναι ίσως η μόνη χρονιά που δεν πήραμε ούτε μια κόκκινη κάρτα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και είναι πάρα πολύ δύσκολο σε αγώνα που κρίνεται βαθμός οι βαθμοί να μπορείς να βγάλεις και ήθος και τα παιδιά βγάλανε ήθος. Τα παιδιά αυτά πρέπει να στηριχθούν και την επόμενη χρονιά γιατί έχουν ήθος, ποιότητα, είναι μορφωμένα, μπορούν να αξιολογήσουν και να κρίνουν. Νομίζω πως τους αξίζει μια ευκαιρία. Γιατί να έρθουν ξένοι και όχι αυτοί;”

Νίκος Σαλάκης