Γενική πρόβα για τη “Σπασμένη Στάμνα” και κοπή πίτας για τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 07:38
Κάθε πρωτοχρονιά είναι και μια τομή στο συνεχές του χρόνου, ένα σημείο μηδέν, πριν αρχίσει να κινεί τους δείχτες των ημερών του ο νέος χρόνος. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται εις το έπακρον οι ευχές και ξεδιπλώνουν όλο το εύρος και τις πτυχές τής μεγαλοστομίας τους, χωρίς κανένας να παρεξηγεί την αμετροέπειά τους. Άσχετα αν τα δεδομένα, εντός των οποίων καλείται να κινηθεί η πραγμάτωσή τους, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. ..

Αντί, λοιπόν, να επαναλάβουμε και εδώ ευχές που θα εισπράξετε ασφαλώς από ποικίλα στόματα, ή αντί να καθίσουμε να κλάψουμε «επί των ποταμών Βαβυλώνος», προτιμήσαμε, να σας κάνουμε κοινωνούς της σκέψης ενός Βραζιλιάνου συγγραφέα, του Mario de Andrade, που, τη σπατάλη του χρόνου σε ανούσιες διαδρομές καταδικάζοντας, προτείνει μια συγκεκριμένη πορεία ζωής:
« Δεν θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Μισώ να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται. Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα. Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων. Μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή»
Για τα μέλη της Ομάδας – Η ετήσια Γενική μας Συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ. στα εντευκτήριά μας. Μετά τη λήξη της «σεμνής τελετής», θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη γενική πρόβα τού έργου «Η σπασμένη στάμνα» που θα παίζεται από τις 4 μέχρι 10 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στις 10 Ιανουαρίου η Ομάδα μας θα συνοδεύσει την κοπή πίτας του Στασινοπουλείου Ιδρύματος,, με ένα ημίωρο σατιρικό πρόγραμμα. (Χώρος: το Πνευματικό Κέντρο Σταδίου. Ώρα: 6.30΄μ.μ.)
Το Δ.Σ. της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης