Γενική Συνέλευση αποφοίτων μεταπτυχιακού Δημόσιας Διοίκησης ΠΑ.ΠΕΛ (vid)

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 17:11

Με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μελών των Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού της Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΜΕ.ΔΗ.Δ.), η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Παλιό Δημαρχείο Τρίπολης, ο Πρόεδρος Άκης Χουζούρης και ο Κυριάκος Διαμαντάκος, υπεύθυνος για τη Λακωνία και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας μίλησαν για το Σύλλογο αλλά και για τα μεταπτυχιακά γενικότερα.

Οι απόφοιτοι και οι πτυχιούχοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου λειτουργεί με νομική μορφή ως Αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία από το 2008. Επαναδραστηριοποιήθηκε το 2013.Οι στόχοι των Μεταπτυχιακών Δημόσιας Διοίκησης είναι: α. Η ανάδειξη της Εταιρίας σε δεξαμενή σκέψης για τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη στην Ελλάδα, σε γόνιμο συνομιλητή της Ελληνικής Πολιτείας και Κοινωνίας και σε ενεργό συμμέτοχο σε αντίστοιχα διεθνή επιστημονικά δίκτυα.

β. Η συστηματική και συνεχής προσπάθεια λειτουργίας της Εταιρίας ως επιστημονική κοινότητα με δομή εσωτερικού δικτύου διαρκούς έρευνας και συνεργασίας.

γ. Η προάσπιση και διεκδίκηση του σεβασμού των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών των Απόφοιτων και Μεταπτυχιακών Φοιτητών του μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και του χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

δ. Η καλλιέργεια μιας φιλότητας μεταξύ των μελών της Εταιρίας με σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της κοινής δράσης.

ε. Η συστηματική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και την ΑΔΕΔΥ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνή χώρο.

στ. Η επεξεργασία μιας δεξαμενής γνώσης, εμπειρίας και έρευνας της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και η συμμετοχή σε διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες διοικητικής επιστήμης.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Χουζούρη και του κ. Διαμαντάκου στο βίντεο.