Γερ. Παπαδόπουλος στη ΔΡΤ: Δεν θα ήμουν υποψήφιος εάν δεν υπήρχε “Το Ποτάμι” (ήχος)

Τρίτη, 9 Απρίλιος 2019 13:56

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Καλημέρα από τα fm» φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι», σεισμολόγος, συνεργάτης Unesco, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την πρόληψη και μείωση των φυσικών κινδύνων, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας για την υποψηφιότητά του (κατέρχεται 1η φορά ως υποψήφιος) ανέφερε ότι εάν δεν υπήρχε το Ποτάμι, “εάν δεν υπήρχε αυτή η έντιμη φωνή που έχει χτίσει τα τελευταία 5 χρόνια ο Στ. Θεοδωράκης”, δεν θα ήταν υποψήφιος. Χαρακτήρισε έντιμη τη στάση του Ποταμιού σ’ αυτά τα οποία πρεσβεύει (λ.χ. ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ) και προχωρά στον κεντρώο χώρο “με δική του φωνή, με δικές του απόψεις, καθαρόαιμα ευρωπαϊκές”.

Για το εάν οι πολίτες έχουν επαρκή ενημέρωση για τις ευρωεκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ενώ δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για τις διαδικασίες, ούτε για το γεγονός ότι το ευρωψηφοδέλτιο είναι ενιαίο για κάθε κόμμα, ακόμα και για την ημερομηνία των ευρωεκλογών, που για την Ελλάδα είναι η 25η Μαΐου ή για την ευρωπαϊκή διάσταση των θεμάτων τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, προτείνοντας λύσεις.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου: