Για 1η φορά η αδελφότητα Τουρκολεκαίων «Ο Νικηταράς» στο Προεδρικό Μέγαρο

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 12:55

Ιστορική συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας με τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο, είχαμε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος μας, το οποίο και έγινε άμεσα αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να ενημερώσουμε την πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας για το σημαντικό έργο της Αδελφότητας από την ίδρυσή της το 1953 μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας περίπου συνομιλία μας, είχαμε την τιμή να επισημάνουμε στον Πρόεδρο τη βαριά ιστορία του χωριού μας, που όπως διαπιστώσαμε, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.Ο Πρόεδρος μας εξέπληξε με την πληροφόρηση που έχει πάνω στην ιστορία του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχή, των λεγόμενων Σαμπάζικων, της παλαιάς Μεσσηνίας. Με αφορμή τη συμπλήρωσης 170 χρόνων το 2019, από το θάνατο του ήρωα Νικηταρά, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να επισκεφτεί το χωριό μας και να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του ήρωα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία στο Προεδρικό Μέγαρο και για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε. Εντυπωσιαστήκαμε με τη ζεστασιά της φιλοξενίας και το μεγαλείο της απλότητας του Προέδρου.

Ευχής έργο θα είναι το πρόγραμμά του να του επιτρέψει να επισκεφθεί το χωριό μας όπως επιθυμεί.

(Δελτίο τύπου)