Για παράνομες ελληνοποιήσεις κατηγορεί στέλεχος της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2019 12:30
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να απαντήσει σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που θέλει μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. να εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, ζητεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης ότι με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων υπήρχε ένα σαθρό πλαίσιο για την απόδοση ιθαγένειας και σημειώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο για να ένα πιο δίκαιο σύστημα.

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με τις έρευνες για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, αναδεικνύει την τεράστια υποκρισία των «Αρίστων» της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ ξιφουλκεί στα ΜΜΕ κατά της «εθνικά επιζήμιας», την ώρα που φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομη υπόθεση ελληνοποιήσεων.

«Περιμένουμε την αντίδραση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, που αναδεικνύει, εκτός των άλλων, τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το σαθρό πλαίσιο που επικρατούσε. Η σημερινή κυβέρνηση διόρθωσε τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ έχει κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο που κάνει ακόμα πιο αντικειμενικό, διάφανο και δίκαιο το σύστημα απόδοσης ιθαγένειας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr