Για σοβαρό θέμα που αφορά τη ΒΙΠΕ ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης (vid)

Τρίτη, 5 Μάρτιος 2019 22:03

Για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και εν τέλει αποφασίστηκε την Τετάρτη (6/3/2019) να υπάρξει μία συνάντηση του Δημάρχου (απουσίαζε από το δημοτικό συμβούλιο) με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του δικηγόρου κ. Μιχαλόπουλου, προκειμένου να παρθεί μία απόφαση για το ζήτημα αυτό.

Ο δικηγόρος Σταύρος Μιχαλόπουλος προχώρησε σε ενημέρωση τονίζοντας ότι «στη ΒΙΠΕ λειτουργούσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα εργοστάσιο «Ηλιόσφαιρα» που έχει έκλεισε, πτώχευσε. Το δικαστήριο όρισε έμενα ως σύνδικο της πτώχευσης. Όταν έκλεισε αυτό το εργοστάσιο, που λειτουργούσε με κάποια επικίνδυνα αέρια, απαραίτητα για τη λειτουργία, για να κατασκευαστούν αυτά τα πάνελ, δεν έγινε από καμία υπηρεσία η απαραίτητη απορρόφησης αυτών των αερίων, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από αρμόδιες υπηρεσίες ως εξαιρετικά επικίνδυνα.Τον Οκτώβριο του 2018 έγινε μια ανάφλεξη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, όλος ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως μια βραδυφλεγής βόμβα μέσα στην πόλη. Υπάρχουν επιχειρηματίες που παρευρίσκοντο εδώ, που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ και αμφιβάλλω αν σας έχουν ενημερώνει.

Στην αναφορά αναφέρω όλα τα επικίνδυνα αέρια που βρίσκονται στο εργοστάσιο και γνωρίζοντας ότι ο δήμος δεν έχει δυνατότητες παρεμβάσεως για να το λύσει, μου

Αυτό που θα ήθελα είναι ως συμβούλιο να πιέσετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση έτσι ώστε αυτοί οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, να το πράξουν.

Όταν έγινε η έκρηξη πριν από 4 μήνες, η πυροσβεστική υπηρεσία που μετέβη, κάποια στιγμή σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε ότι ακόμα και με τον εξοπλισμό που έχουμε, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα.»

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να κινηθούμε προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σημείωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα αυτό.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι αν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, αναρωτήθηκε τι κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Νίκος Τσιαμούλος μίλησε για βόμβα επικίνδυνων αεριών και τόνισε ότι εδώ και ένα χρόνο γνωρίζει η δημοτική αρχή το ζήτημα και δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Διονύσης Φραγκούλης τόνισε ότι είναι αδιανόητο ότι είναι γνωστό από πέρυσι στη δημοτική αρχή και δεν ξέρει κανείς τίποτα. Είναι εγκληματική αυτή η αμέλεια.

Ο Δημήτρης Νικολάου τόνισε ότι πέρα από τις ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και ενδεχομένως δήμου, είμαστε υπεύθυνοι κι εμείς από σήμερα και μετά που λάβαμε γνώση και σαν δημοτική αρχή και να πιέσουμε τη ΒΙΠΕ και την Περιφέρεια.

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι πρέπει να λάβει μια πρωτοβουλία του Δήμου και να υπάρξει μία επιτροπή για να έρθει σε επαφή με τη ΒΙΠΕ και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. Στόχευση πρέπει να είναι το Υπουργείο και η Τράπεζα.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος είπε ότι οι βόμβες της Αγίας Τριάδας και της Αγίου Βλάση δημιουργήθηκαν όταν πατήθηκε το κουμπί από εκείνους που πρωτοστάτησαν για να κλείσει το Πλάτωμα.

«Αν διαφωνεί και είναι πάνω από το ΣτΕ , μία ευρωπαϊκής επιτροπής, τότε είναι ο Θεός. Να βουτάει τη γλώσσα του πριν μιλήσει.» απάντησε ο Νίκος Τσιαμούλος στον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο.

«Το τμήμα εμπορίου και η αποκεντρωμένη έχουν την ευθύνη» είπε ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου. Εμείς αναπτύξαμε για αλληλογραφία, ότι δεν κοινοποιήθηκε στους αρχηγούς, έχει να κάνει ότι πρέπει τέτοια θέματα να μην γίνουν ευρέως γνωστά.

Τη λύση της «έκτακτης ανάγκης» πρότεινε ο Γιάννης Γεωργούλης.