Για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα μίλησε σε παραγωγούς της Τεγέας ο Κ. Τζιούμης (ph)

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 16:51

Με την φράση «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης για τον δήμο μας» από τον επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο», κ. Κώστα Τζιούμη, ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο Αλέας Τεγέας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της παράταξης για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής του δήμου. Ο κ. Τζιούμης, συνοδευόμενος από έμπειρα στελέχη της παράταξης σε θέματα αγροτικής παραγωγής, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού της υπαίθρου.Σύμφωνα με τον κ.Τζιούμη η βασική στόχευση είναι η βελτίωση των υποδομών, η αγροτική οδοποιία, η αντιπλημμυρική προστασία, επίσης η εκπαίδευση των παραγωγών, ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της δημιουργίας ισχυρών ομάδων παραγωγών, μειώνοντας αποτελεσματικά το κόστος παραγωγής. Ακόμα, τονίστηκε η σημασία της προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων τόσο στις εγχώριες όσο και εξωγενείς αγορές.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου τεχνολογικού μηχανισμού ενημέρωσης του δήμου σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μειώνοντας σημαντικά την γραφειοκρατία. Επίσης προτάθηκε η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων συμβάλλοντας στην μείωση των δαπανών για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών, την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας αξιοποιώντας τα υποπροϊόντα των καλλιεργειών.

Τέλος, τονίστηκε η σημασία ολοκλήρωσης του αρδευτικού έργου στη λίμνη της Τάκας. Καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας μειώνοντας το κόστος παραγωγής και ενισχύοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής αφού αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα.