“Γυαλιά-καρφιά” έκαναν το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αρκαδίας – Έκλεψαν χαλκό (vid,ph)

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 17:10

Μεγάλες ζημιές στο κτίριο που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι τις μέρες των γιορτών στο κτίριο του Δημόσιου ΚΤΕΟ Αρκαδίας, που βρίσκεται στο δρόμο προς τη Νεστάνη και εδώ και κάποια χρόνια παραμένει εκτός λειτουργίας.Οι άγνωστοι διαρρήκτες έκλεψαν μόνο χαλκό αλλά στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν τα αντικείμενα που είχαν για αυτούς σημασία, προκάλεσαν ζημιές και δολιοφθορές που για να επιδιορθωθούν χρειάζονται αρκετά χρήματα.

Για παράδειγμα κατέστρεψαν εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες (τζάμια), τον ηλιακό θερμοσίφωνα, το Αλεξικέραυνο ενώ αφαίρεσαν χαλκό από όπου και αν υπήρχε.

Το κτίριο του ΚΤΕΟ Αρκαδίας είχε συναγερμό αλλά οι διαρρήκτες μερίμνησαν και τον έθεσαν εκτός λειτουργίας, κόβοντας την παροχή ρεύματος.

Να αναφέρουμε πως το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και στο χώρο βρέθηκε μαζί με εργαζόμενους, την Τρίτη 18 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και μετά την αυτοψία θα κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων ενώ θα αποκατασταθούν και οι ζημιές στην πορεία.

Στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής είναι να αξιοποιηθούν με την παραχώρησή τους σε ιδιώτες τα κτίρια του ΚΤΕΟ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία στην Κορινθία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης που βρέθηκε στο ΚΤΕΟ.

Διάρρηξη του δημόσιου ΚΤΕΟ Αρκαδίας