Γιαννακούρας: Ένας δρόμος προς τη Μονή Φιλοσόφου δεν είναι ψηφοθηρικό έργο… Νίκας: Κάνουμε μόνο μεγάλα έργα

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 18:37

Τα μικρά έργα δεν φέρνουν ανάπτυξη και αποτελούν λάθος σχεδιασμό, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε επερώτηση που κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος –τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας σχετικά με την καθυστέρηση ή απένταξη 140 έργων της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για την Αρκαδία.

Μία επερώτηση που είχε κατατεθεί στις 5 Οκτωβρίου 2020 και ήρθε προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.Ο κ. Γιαννακούρας , χωρίς να αναφέρει αναλυτικά τα 140 έργα που καθυστερούν ή έχουν απενταχθεί , αφού είχε δοθεί ο συγκεκριμένος κατάλογος έργων στους Περιφερειακούς Συμβούλους τόνισε πως μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί 4 έργα που και αυτά έρχονταν από την δική τους περιφερειακή αρχή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Δήμους Νότιας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, λέγοντας πως δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία για έργα που είχαν προγραμματιστεί σε αυτούς τους δύο δήμους. Διευκρίνισε πως τα έργα για τα οποία μιλάει είναι έργα που εντάχθηκαν το 2018 και δεν πρόλαβαν να τα υλοποιήσουν, ενώ επεσήμανε πως δεν πρόκειται για ψηφοθηρικά έργα, γιατί παράδειγμα ο δρόμος προς τη Μονή Φιλοσόφου μένει ένας μοναχός, τι ψηφοθηρικό έργο μπορεί να χαρακτηριστεί. Κλείνοντας ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε πως ίσως τα έργα στην Αρκαδία καθυστερούν γιατί τιμωρείται ο κόσμος της για το μεγάλο ποσοστό που έδωσε στη δική τους παράταξη, στις τελευταίες εκλογές.

Απάντηση στον κ. Γιαννακούρα έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος λέγοντας πως με μία πρώτη έρευνα που έκανε τα 40 έργα από τον κατάλογο εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν, ενώ σημείωσε πως πολλά εξ αυτών των έργων ήταν μικρά έργα και έχουν ενταχθεί σε μεγαλύτερα έργα. Η δέσμευσή μας, ανέφερε ο κ.Λαμπρόπουλος είναι να κάνουμε μεγάλα έργα.

Ο κ. Νίκας στη συνέχεια επανέλαβε και αυτός πως στόχος τους είναι τα μεγάλα έργα και ανακοίνωσε πως την Παρασκευή θα μεταβεί στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη για την ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης. Επανέλαβε πως έργα ύψους 250 εκ ευρώ είναι ώριμα μελετητικά, ενώ σημείωσε πως η κατανομή των ποσών θα πρέπει να γίνεται αναλογικά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και όχι να παίρνουν κάποιες ενότητες περισσότερα χρήματα, ενώ ζήτησε να μην αναφέρεται πως τιμωρείται κάποια περιοχή.