Γιαννακούρας: “Συγγνώμη κ. Νίκα, ή ψεύδεσαι ή είσαι άσχετος ή και τα δύο!”

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 21:27
Γήπεδο Τεγέας με το νέο χλοοτάπητα

Παρέμβαση σχετικά με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για έργα στον αθλητικό τομέα στην Αρκαδία, έκανε ο τέως Αντιπεριφερειάρχης -Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας ενημερώνοντας πως τα έργα που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι έργα που έχουν ενταχθεί από την περιφερειακή αρχή Τατούλη και θα μπορούσαν να είχαν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρωθεί και όχι να γίνεται η ανακοίνωσή τους τώρα, αφού και τα χρήματα υπάρχουν και όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ώστε να γίνει η εκτέλεση των εν λόγω έργων.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του κ. ΓιαννακούραΑισθάνομαι πραγματικά άβολα να αναφέρομαι συνέχεια στη νέα περιφερειακή αρχή. Πιστέψτε με δε μου είναι καθόλου ευχάριστο, ούτε το θεωρώ εποικοδομητικό και πολύ περισσότερο δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Είναι στιγμές, όμως, που πραγματικά αγανακτείς, γιατί αισθάνεσαι ότι προσβάλλεσαι εσύ και όλοι οι Αρκάδες.

Φτάνει πια το ψέμα, φτάνει η υποκρισία, χορτάσαμε ατέλειωτες φωτογραφίες, φτάνουν τα μεγάλα λόγια, φτάνουν οι μεγαλοστομίες και τα λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Αν δεν γνωρίζετε κάτι κ. Νίκα,  ενημερωθείτε πριν μιλήσετε γιατί εκτίθεστε. Οι Αρκάδες δεν είναι μουζίκοι. Καταλαβαίνουν και γνωρίζουν τα πάντα.

Αφορμή για την ανακοίνωση απετέλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ.Νίκα για δήθεν αθλητικά έργα στην Αρκαδία καθώς και για τον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, δώρο προς τον κ.Τζιούμη και το Δήμο Τρίπολης.

Υποσχέθηκε πάλι έργα, τα οποία όχι μόνο είναι ενταγμένα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όχι μόνο είναι με εξασφαλισμένες πιστώσεις, αλλά είναι και αρκετά ώριμα, ώστε άμεσα θα μπορούσε να είχαν δρομολογηθεί  και να είχε ολοκληρωθεί η εκτέλεσή τους από το Σεπτέμβριο η που ανέλαβαν (αν θέλετε  κ.Νίκα απευθυνθείτε στον κ.Σμουδιάνη, Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών στην ΠΕ Αρκαδίας  να σας ενημερώσει).

Και επειδή εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία, παραθέτω τα ακόλουθα για την ιστορία των συγκεκριμένων έργων τα οποία ξανα-ανακοινώθηκαν και έχει ο Θεός μήπως ξανα-ανακοινωθούν (όλα να τα περιμένεις από αυτά που βλέπουμε και ζούμε).

Έργα.

  1. Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Δημητσάνας Δ.Γορτυνίας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Έχει ενταχθεί με κωδικό ΣΑΕΠ 2017 ΕΠ 52600005, αριθμός υποέργου 1/2018.
  2. Ανακατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου Δ.Γορτυνίας, προϋπολογισμού 17 χιλιάδων ευρώ. Έχει ενταχθεί με κωδικό ΣΑΕΠ 2017 ΕΠ 52600005, αριθμός υποέργου 2/2018.
  3. Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Νυμφασίας. Κωδικός έργου 16004 χρηματοδότηση με 18 χιλιάδες ευρώ από το Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων.
  4. Ολοκλήρωση συντήρησης και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Οστρακίνα-Χιονοδρομικό κέντρο από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 2014 ΕΠ52600001, υποέργο 68/ 2019 με 200 χιλιάδες ευρώ. (Το περασμένο Καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του έργου και με το ποσό αυτό θα γίνει η ολοκλήρωση του έργου).

ΥΓ 1. Και μη βιαστεί ο κακόβουλος, γνωστός σε εμάς, αν και ανώνυμος σε εσάς, σχολιαστής, να γράψει με την αρνητική διάθεση και με το γνωστό υφάκι, «γιατί δεν τα κάνατε εσείς»;. Του απαντώ ευθέως «εμείς κάναμε πολλά , μακάρι να κάνουν και οι σημερινοί τα μισά από αυτά που κάναμε εμείς και του λέω πως τα έργα αυτά εντάχθηκαν την τελευταία διετία της θητείας μας και θα τα είχαμε ολοκληρώσει αν είχαμε επανεκλεγεί».

ΥΓ 2. Για να καταλάβετε την αποτελεσματικότητα της νέας περιφερειακής αρχής και επειδή μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις, αναφέρω ως παράδειγμα το γήπεδο της Τεγέας. Εμείς διαμορφώσαμε με έργο 200 χιλιάδων ευρώ νέο χλοοτάπητα και νέες υποδομές. Υπολείπονταν ελάχιστες εργασίες για να δοθεί προς χρήση και είχαμε εντάξει έργο 30 χιλιάδων ευρώ το Καλοκαίρι του 2019 για τις εργασίες αυτές και ακόμα δεν κατόρθωσαν να τις υλοποιήσουν, αν και βρήκαν και τα χρήματα και τις μελέτες.

ΥΓ 3. Ρητορική ερώτηση πού αποσκοπούν άραγε οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του κ.Νίκα; Περιμένω απαντήσεις.

Επιτέλους, δουλέψτε και εύχομαι να έχετε τη δυνατότητα μέσα από εξοικονόμηση πόρων, που θα εξασφαλίσετε οι ίδιοι, να κάνετε έργα και να βγάζετε σωστά δελτία τύπου και όχι ψευδεπίγραφα. Και εγώ θα χαρώ, γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μου.