Γιαννακούρας στη ΔΡΤ: «Σύντομα ξεκινά το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων» (vids)

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 12:54

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης φιλοξενήθηκε, τη Δευτέρα το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αναφερόμενος και απαντώντας σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Όσον αφορά την “κόντρα” του με Γόντικα-Γούργαρη (τους έχει αποκαλέσει “πενιχρά υποκατάστατα” του ΚΚΕ σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ), είπε ότι δεν είναι άνθρωπος της κόντρας και των άκρων και τους έχει ενημερώσει κατ’ επανάληψη ότι όλα όσα αναφέρουν δεν υπάρχουν. “Για να φτάσω σ’ αυτό το σημείο, καταλαβαίνετε πού μ’ έφτασαν. Δεν μπορείς να λες ψέμματα και ανυπόστατα πράγματα”, τόνισε ο κ. Γιαννακούρας και πρόσθεσε: “280 χιλιάδες μελέτη για τη βοσκοϊκανότητα (μελέτη δυνατότητας βελτίωσης των βοσκοτόπων) στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης δεν υπάρχει, είμαι κατηγορηματικός. Να μάθουν να διαβάζουν πριν εκφράσουν δημόσιο λόγο. Ή είναι κακόβουλοι ή να μάθουν να διαβάζουν”, είπε χαρακτηριστικά.Ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε και σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν έργα στην Περιφέρεια Πελ/σου. Μεταξύ άλλων, για τον ΕΑΠ (λιγνιτόσημο) ανέφερε ότι η ΔΕΗ μετά το 2012 δεν έχει πληρώσει τίποτα, στέλνει χαρτί για το τί χρήματα οφείλει. Βρίσκεται σε δεινή θέση και εάν δεν δώσει άμεσα τα χρήματα, η Περιφέρεια θα κινηθεί δικαστικά καθώς δεν έχει άλλη λύση.

Δρόμος Λαγκάδια-Λευκοχώρι: Ανέφερε ότι, τις τελευταίες μέρες έχουν δοθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές από την κακοκαιρία και για το συγκεκριμένο δρόμο είπε πως έχει κλείσει προσωρινά και ήδη έχει μπει εργολάβος, ο οποίος θα ξεκινήσει εργασίες την τρέχουσα εβδομάδα, σημειώνοντας πως θα γίνει γεώτρηση ώστε να ελεγχθεί η ποιότητα του υπεδάφους.

Δρόμος Τριπόταμα-Παραλογγοί: τον χαρακτήρισε δρόμο “ντροπή” και ότι κακώς χαράχτηκε εκεί που χαράχτηκε. Είπε ακόμη, ότι έγιναν μελέτες, ήρθαν ειδικοί από την Ελβετία, βρέθηκαν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το έργο εντάχθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεσμεύθηκε ότι πριν τις εκλογές θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος.

Τέσσερις είσοδοι Τρίπολης: Υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό έργο ύψους 1 εκατ. ευρώ, που εκτελεί η Περιφέρεια και πρόσθεσε πως υπάρχει ανάδοχος ο οποίος έχει υπογράψει και εντός των ημερών θα ξεκινήσει το έργο να υλοποιείται.

Όσον αφορά το δρόμο για το Χιονοδρομικό Κέντρο, είπε ότι έχει ενταχθεί με 300.000 ευρώ, υπάρχει ανάδοχος, ο οποίος ξεκινά αυτές τις μέρες. Εξήγησε ότι θα γίνουν μικρές διορθώσεις και το πάρκινγκ (ανήκει στον ΕΟΣ) θα ασφαλτοστρωθεί. Ο ανάδοχος είπε, δεν πρόλαβε οριακά τον Οκτώβριο του 2018 να φτιάξει το έργο.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε: Όλα είπε γίνονται με διαφάνεια και σύννομες διαδικασίες. Προσθέτοντας πως, η επιχείρηση αυτή έχει προσφέρει μεγάλο έργο στην Πελοπόννησο. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, αν δεν υπήρχε αυτή η εταιρεία, τα μισά έργα δεν θα είχαν προχωρήσει.

Ο κ. Γιαννακούρας σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια η γραφειοκρατία έχει δεκαπλασιαστεί και αυτό είπε, λειτουργεί ως τροχοπέδη στις προσπάθειες της Περιφέρειας.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχουν ενταχθεί 230 έργα με πόρους και μελέτες, τα οποία προχωρούν και σύντομα θα είναι πραγματικότητα κι αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που αφορούν βελτιώσεις δρόμων, πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό (Βλαχέρνα, Ρίζες, Κερασίτσα).

Έκανε έκκληση στους κατοίκους της Αρκαδίας να σταματήσουν να πετάνε σκουπίδια και άχρηστα υλικά στα ρέματα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο φραγής των καταβοθρών, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, όλο το οροπέδιο της Μαντινείας είπε, θα μετατραπεί αυτομάτως σε μια τεράστια λίμνη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια με μεγάλες μηχανές αντλεί νερό από την υπερχείλιση της Τάκας που έχει πνίξει τις καλλιέργειες στην Τεγέα και μέσω του ποταμού Όφη στέλνει το νερό στην καταβόθρα του Κανατά προκειμένου να αποστραγγιστεί η περιοχή, μήπως και σωθούν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στον κάμπο της Δυτικής Τεγέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σχολίασε και τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων, λέγοντας ότι πρόσφατα επισκέφθηκε αντίστοιχες μονάδες σε Κύπρο και Γιάννενα, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τον τρόπο λειτουργίας ανάλογης μονάδας και όπως είπε, θα υπάρχουν δικλείδες ελέγχου για το περιβάλλον, που θα ελέγχουν καθημερινά. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεκινήσει το έργο στην Παλαιόχουνη. Θα υπάρχουν Σταθμοί Μεταφόρτωσης ανέφερε στις μεγάλες πόλεις, τα απορρίμματα θα συμπιέζονται και θα μπαίνουν σε κοντέινερς, θα υφίστανται μηχανική ανακύκλωση και τα διάφορα υλικά θα διαχωρίζονται, ενώ το οργανικό θα υπόκειται σε αναερόβια επεξεργασία και κατόπιν θα γίνεται το κομπόστ.

Για τις εκλογές, τέλος, είπε ότι βρίσκεται συνειδητά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, γιατί πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά στη χώρα κι έχει χρεωθεί πολλά. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: “Από την καρδιά μου δεν μπορεί κανείς να διαγράψει το ΠΑΣΟΚ”, εκφράζοντας την επιθυμία “να φύγει το χέρι του κόμματος από τις τοπικές κοινωνίες”. Για τη Νέα Πελοπόννησο είπε ότι “είμαστε ανεξάρτητοι, δεν έχουμε κανέναν στο κεφάλι μας. Χρίσμα δεν πήραμε ποτέ”, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν μόνες τους και χωρίς κομματική καθοδήγηση ποιον θέλουν να τους εκπροσωπήσει.

Live ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 4. März 2019

Live ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας – Β μέρος

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 4. März 2019

Γ Μέρος συνέντευξης αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 4. März 2019