Γιαννακούρας στο ΠεΣυ: “Κάνετε βιαστικές κινήσεις που είναι επικίνδυνες για τον τόπο”

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 20:00

Αφορμή η μελέτη για την λίμνη Τάκα

Σε παρέμβασή του σχετικά με έργα στην Αρκαδία, που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας -Περιφερειακός Σύμβουλος  Βαγγέλης Γιαννακούρας άφησε για μία ακόμα φορά αιχμές για την περιφερειακή αρχή.Σημείωσε πως είτε υπάρχει προχειρότητα είτε άγνοια του αντικειμένου, αφού μπαίνουν και βγαίνουν έργα και αυτό αποδεικνύει πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ως παράδειγμα ανέφερε το Κάστρο της Καρύταινας που είχε ενταχθεί στο λιγνιτόσημο, εντάχθηκε στο ΚΑΠ και τώρα απεντάσσεται. Επίσης έθεσε ερωτήματα σχετικά με την Τάκα, όπως τι δέντρα θα μπουν, ποιος θα τα ποτίζει και ποιος έκανε τη μελέτη, ύψους 325 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης ανέφερε το έργο της γεώτρησης στην Κουνουπιά που έχει γίνει και πρέπει να πληρωθεί ο εργολάβος και απεντάχθηκε, όπως έχει συμβεί και σε άλλα έργα και τόνισε πως θα πρέπει να “μάθετε την Αρκαδία και τον τόπο, γιατί κάνετε βιαστικές κινήσεις που είναι επικίνδυνες για τον τόπο”.

Επιπλέον τόνισε για τον κ.Γόντικα πως 1.5 χρόνο μετά δεν γίνεται να ασχολείται με την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, ενώ επανέλαβε πως κάποιοι ασχολήθηκαν για να βρεθούν χρήματα και έχουν μείνει για την νυν περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε, απαντώντας στον κ.Γιαννακούρα πως κανένας δεν φέρνει τα χρήματα από το σπίτι του και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ενώ ο κ.Λαμπρόπουλος απάντησε πως έχει γίνει άρτια μελέτη και έχουν προβλεφθεί τα πάντα για να αναπτυχθεί η περιοχή της Τάκας και να προσφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής, όπως σημείωσε και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Εμείς συνεργαζόμαστε με την δημοτική αρχή και με τους εμπλεκόμενους φορείς, τόνισε ο κ.Νίκας, ενώ κατέληξε πως δεν κάνουν βιαστικές κινήσεις και τα χρήματα που δίνονται είναι πολύ λίγα.

Ενώ τόνισε πως εγώ τώρα μαθαίνω την Αρκαδία αλλά ξέρω την αξία της, επισημαίνοντας πως βλάπτει ο τοπικισμός.

Σε δεύτερη αναφορά του ο κ.Γιαννακούρας τόνισε πως είναι υπέρ των έργων και πρότεινε στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να έρθει η μελέτη για την Τάκα, ώστε να δουν το περιεχόμενό της, κάτι που τελικά δεν υιοθετήθηκε, αφού εγκρίθηκε το θέμα ως είχε η εισήγηση για την μελέτη της λίμνης Τάκα.