Γιάννης Μπουντρούκας: Πρώτος χρόνος θητείας του Περιφερειακού συμβουλίου (video)

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:35

Για τον ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την ιδιότητα του επικεφαλής της παράταξης «Πελοποννησιακή Συμμαχία» που εξέλεξε δύο συμβούλους, μίλησε ο Γιάννης Μπουντρούκας στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και στο Δημήτρη Δελή.

Μεταξύ άλλων ο κ.Μπουντρούκας σημείωσε πως:Η κατάσταση δεν είναι και πολύ ευχάριστη. Η περιφερειακή αρχή έκλεισε ένα χρόνο.

Υπήρξαν πολλά θέματα που έπρεπε να επιλυθούν, όπως τα σκουπίδια, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τα οποία δεν είναι έτοιμα να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, κάτι που δημιουργεί καθυστερήσεις σε συνεργασία με το lockdown.

Τόνισε πως γίνεται προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Για τη συνεργασία του με την Περιφερειακή αρχή δήλωσε πως αποφασίσαμε να κάνουμε μία συνεργασία εντελώς στοχευμένη, τα οποία αφορούν ζητήματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Εμείς παραμένουμε αυτόνομη ως παράταξη και αυτό φαίνεται σε διάφορα θέματα που δεν ψηφίζουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας είχαμε βάλει πέντε-δέκα στόχους, τους οποίους προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε, όπως είναι το επιχειρηματικό πάρκο στη Μεγαλόπολη, το οποίο θα βοηθήσει εν όψει και της απολιγνιτοποίησης.

Το εκθεσιακό κέντρο που έχει πάει πιο πίσω λόγω των συνθηκών, όπως και η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ καθώς και ένα σωρό προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Παρά τις αντιξοότητες προχώρησαν αρκετά θέματα.

Για τις επιχειρήσεις και την οικονομική κατάσταση τόνισε πως υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όπως τα σούπερ-μάρκετ και υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν σοβαρά προβλήματα, όπως οι επιχειρήσεις του επισιτιστικού χώρου. Υπάρχει μία αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις και στους πολίτες.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνουν δημόσιες επενδύσεις. Εμείς στοχεύουμε σε αυτό, ως περιφερειακή παράταξη και θέλουμε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν έργα και να εξαλειφθεί σε ένα βαθμό η ανεργία.

Για προγράμματα που υπάρχουν επεσήμανε πως αυτά είναι στην σωστή κατεύθυνση και η συνεργασία με τα Επιμελητήρια είναι αναγκαία, αφού αυτά έχουν κομβικό ρόλο γιατί διαχέουν την πληροφορία στα μέλη τους.

Τόνισε πως υπάρχουν προγράμματα που είναι εύκολα για να συμμετάσχει κάποιος και προγράμματα που είναι δύσκολα.

Εγώ μέσω του ραδιοφώνου σας θέλω να προτρέψω τις επιχειρήσεις να δουν τα προγράμματα αυτά και να δουν και την επόμενη μέρα. Καταλήγοντας ο κ.Μπουντρούκας επεσήμανε πως δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πολλοί συνάδελφοί μας πετούν κορώνες, δημιουργούν κωλυσιεργίες, νομίζοντας ότι προσφέρουν υπηρεσία με τον τρόπο αυτό.

Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνονται πράγματα και όταν υπάρχουν προτάσεις σωστές να εγκρίνονται. Δεν θέλουμε να λέμε και να αναμασάμε τα ίδια θέματα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Μπουντρούκα στο βίντεο.