Γυμναστήρια | Με δυσκολίες η επανεκκίνηση. Ο κορωνοϊός έφερε αθέμιτο ανταγωνισμό (vid)

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 17:19

Εδώ και δύο εβδομάδες τα γυμναστήρια και στην Τρίπολη προσπαθούν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, αν και αυτό είναι δύσκολο μετά τους επτά μήνες που παρέμειναν κλειστά.

Η επανεκκίνηση γίνεται σιγά-σιγά, όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια Γυμναστηρίου Βάνα Αγγελοπούλου, αφού πρέπει να περάσει κάποιος καιρός για να επανέλθουν στους πρότερους ρυθμούς.Επισημαίνει πάντως πως η άσκηση αποτελεί τομέα υγείας και η μη λειτουργία των γυμναστηρίων έφερε άλλα προβλήματα, μυοσκελετικά, παχυσαρκίας, ψυχολογικά και ίσως θα έπρεπει να έχουν ανοίξει νωρίτερα ή να έχουν λειτουργήσει με μέτρα και να μην παραμένουν κλειστά.

Από την άλλη, όπως σημειώνει, ο κορωνοϊός έφερε και αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού κάποιοι που έχουν γνώσεις γυμναστικής κάνουν μαθήματα σε σπίτια, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ενώ στα γυμναστήρια τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης, αυτά δεν είναι ικανοποιητικά και δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά από τόσο καιρό που παρέμειναν κλειστά τα Γυμναστήρια.

Το θετικό πάντως, όπως σημειώνει η κα. Αγγελοπούλου είναι πως αρκετοί κατάλαβαν την σημασία της άσκησης και υπάρχουν πολλοί που αποφάσισαν λόγω και της πανδημίας να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις στο βίντεο.