Γιώργος Χρονόπουλος στη ΔΡΤ: «Με λάθος όρους η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 23:49
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα μετά το «πράσινο φως» της Πολιτείας οδεύει σε μια «ολική» επαναλειτουργία, παρά τις συνθήκες της πανδημίας οι οποίες ακόμη δεν είναι και οι πιο ιδανικές. Σ’ αυτή την επανεκκίνηση αρκετοί άνθρωποι αθλητικών σωματείων και γενικότερα του αθλητισμού, εκφράζουν ανάμεικτα συναισθήματα τόσο για τη λειτουργία των ακαδημιών όσο και για την επικείμενη επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων υποδομής εν΄ μέσω μάλιστα Καλοκαιριού.

Με αφορμή την ουσιαστική επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η κάμερα του DRT915.GR συνάντησε τον υπεύθυνο προπονητή του Αθλητικού Συλλόγου Πετοσφαίρισης Τρίπολης κ. Γιώργο Χρονόπουλο και μίλησε μαζί του για τις συνθήκες με τις οποίες «παίρνει μπρος» και πάλι ο αθλητισμός. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι προτεραιότητα στον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης δίνεται στην ασφάλεια των αθλητριών του συλλόγου και στις ασφαλείς συνθήκες άθλησης. Γι’ αυτό άλλωστε και ο σύλλογος έχει εδώ και κάποιες εβδομάδες ξεκινήσει προπονήσεις σε ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένο στο γήπεδο beach volley του ΔΑΚ Τρίπολης.Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνθήκες με τις οποίες πραγματοποιεί επανεκκίνηση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ειδικά σε μια περίοδο όπου η πανδημία δεν έχει κοπάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιτρέπει δικαιολογημένη χαλάρωση. Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων υποδομών εν μέσω Καλοκαιρινής περιόδου.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο τεχνικός του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τους όρους με τους οποίους μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι τα μικρά ηλικιακά πρωταθλήματα, υποστηρίζοντας ότι τίθενται σε κίνδυνο όλοι οι αθλητές τόσο από τον covid-19, όσο επίσης και από το γεγονός ότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα ολοκληρωτικής αποχής από τις προπονήσεις, θα πρέπει μέσα σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν προπονήσεις και να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Μίλησε επίσης και για την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ανοιχτών αθλητικών υποδομών που μπορούν να επιτρέψουν την ασφαλή άθληση, όπως το grass volley (γήπεδο βόλεϊ στημένο πάνω σε γκαζόν), προτείνοντας μάλιστα τη δημιουργία τέτοιου γηπέδου στο ΔΑΚ Τρίπολης με πάρα πολύ μικρό κόστος.

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Χρονόπουλου μέσα από το σχετικό βίντεο: