ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΛΗΣ:ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 09:38
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΛΗΣ: “ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΙΣΤΑ Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!”

Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στα καταστήματα της Τρίπολης, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στην εκπομπή «Καλημέρα Τρίπολη» με τη Γιώτα Καμπισιούλη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξυπηρέτησης πολιτών, Πολιτικής Προστασίας, εποπτείας των ΚΕΠ και της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Γιώργος Καρλής.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυστηρά το νόμο και ήδη η Δημοτική Αστυνομία κάνει συστάσεις στους επαγγελματίες”, τόνισε ο κ. Καρλής ο οποίος πρόσθεσε ότι κατανοεί τα παράπονα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά “οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, ως εντεταλμένα όργανα, πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο”. Και μπορεί, όπως είπε, αυτές τις μέρες να γίνονται συστάσεις και προειδοποιήσεις στους καταστηματάρχες, από την επόμενη εβδομάδα όμως θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα…τσουχτερά.

“Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να αφαιρέσουμε άδειες”, συνέχισε ο κ. Καρλής, ο οποίος θεωρεί ότι ο αντικαπνιστικός νόμος είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γίνουμε υπεύθυνοι και νομοταγείς πολίτες και να σταματήσουμε κάποιες «κακές» συνήθειες. Βέβαια, όπως είπε, εκτός από τη Δημοτική Αστυνομία και άλλοι φορείς (π.χ. ΣΕΠΕ) θα επιφορτιστούν με την υποχρέωση των ελέγχων και συστάσεων, για την πιστή και σωστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

“Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας” κατέληξε ο αντιδήμαρχος “να τηρήσουν τις ρυθμίσεις και να εφαρμόσουν το νόμο, για να μην υπάρξουν προβλήματα”.