Γιώργος Λαγός: “Λύση του προβλήματος των αδέσποτων με σεβασμό στην νομιμότητα” (vid)

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 14:40

Συνέντευξη παραχώρησε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Γιώργος Λαγός για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Λαγός ανέφερε: “Μετά από εντολή του δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιουμη, ανέλαβα να συντονίσω τις ενέργειες προκειμένου να συσταθεί ξανά η πενταμελής επιτροπή η οποία ασχολείται με το θέμα των αδέσποτων ζώων.Έχουν καλεστεί  όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να μας αναλύσουν τη νομοθεσία γύρω από αυτό το θέμα. Καλέσαμε την κτηνιατρική υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα τον πολιτιστικό φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης όλου όσοι θα έχουν κάποια μέλη στην πενταμελή επιτροπή. Θα συζητηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, θα γίνουν και προτάσεις για το ποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτή την επιτροπή και στο τέλος θα αποφασίσει ο δήμαρχος για τη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής.

Επειδή το θέμα των αδέσποτων είναι ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Τρίπολης, ο Δήμος προχωράει άμεσα σε ενέργειες σύστασης της πενταμελούς επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει μία διαδικασία νόμιμης οριστικής λύσης.

Η συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης μέχρι στιγμής είναι σε εξαιρετικό κλίμα. Εμείς ως δήμος θέλουμε τη νομιμότητα, όμως θέλουμε και οι πολίτες να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στην πόλη.”

Όσον αφορά τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων, ο κ. Λαγός ανέφερε ότι έχει μιλήσει ήδη με την παλιά διαδικασία, δηλαδή τους ανθρώπους που είχε ορίσει η δημοτική αρχή του κ. Παυλή “και είπαμε ότι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου όπου υπάρχει μία ενεργή σύμβαση θα λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε εμείς και θα αλλάξουμε κάποια πράγματα”.