Γιορτή κάστανου στην Κερασιά Αρκαδίας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 14:24

Ο Σύλλογος του χωριού Κερασιά στην Αρκαδία σας προσκαλεί και φέτος στην καθιερωμένη γιορτή του κάστανου.

Θα προσφερθούν άφθονο φαγητό ,ποτό και μπόλικα κάστανα.Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 12 πμ.

Το χωριό Κερασιά

Η δίδυμη αδελφή της Βλαχοκερασιάς. Απέχουν όλο κι όλο δυο χιλιόμετρα. Και αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο ομορφιάς και πράσινου. Άφθονα νερά και οργιαστική φύση συνθέτουν ένα τοπίο καθαρά αρκαδικό. Ο οικισμός έχει κηρυχτεί διατηρητέος. Τα σπίτια ακολουθούν τους παραδοσιακούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Είναι απλά και στιβαρά. Οι σιδηρές κατασκευές είναι έργο παραδοσιακών μαστόρων.

Το χωριό φημίζεται για τις βρύσες του, έργα έμπειρων λαγκαδινών τεχνιτών που έγιναν με τις φροντίδες και τις δαπάνες των Κερασιωτών που ζουν στην ξενιτιά. Η Δέση, η Θολωτή Κάτω Βρύση, η Μαρμαρένια Βρύση αποτελούν μοναδικά δείγματα παραδοσιακής τέχνης και τεχνολογίας μαζί. Στα 3 χιλιόμετρα από την Κερασιά ξεκινάει ο υπέροχος αναζωογονημένος δρυμός της Σκιρίτιδας.

Μαύρα πεύκα, έλατα, η αιώνια αρκαδική δρυς, συμπλέκονται δημιουργώντας ένα χάρμα για τον περιπατητή. Στην Κερασιά εκτός από τα κάστανα, παράγεται και η εξαιρετική ποικιλία μήλων, τα golden Πιλάφα.

Είναι η πρώτη ποικιλία μήλων που δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε στον ελληνικό χώρο.