Γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό με χορό αλλά και προβληματισμούς (vid,ph)

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016 15:11

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολύ κόσμου από όλη την Αρκαδία και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό του Δήμου Τρίπολης. Μία γιορτή που πλησιάζει τα 20 χρόνια και έχει σκοπό να τιμήσει τους παραγωγούς κρασιού της περιοχής και να προβάλλει το μοναδικό προϊόν της περιοχής μας, το μοσχοφίλερο.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Ζευγολατιό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κρασί της περιοχής και να διασκεδάσει με ποιοτικά λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, ενώ ο χορός κράτησε μέχρι το πρωί.Στην εκδήλωση εκτός από τη διασκέδαση υπήρξε, στη διάρκεια των χαιρετισμών, αναφορά στο θέμα των αποζημιώσεων, που δεν έχουν δοθεί στους παραγωγούς, για τις καταστροφές που υπέστησαν λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και στον άδικο φόρο που έχει επιβληθεί στο κρασί, φόρο που ζητήθηκε να καταργηθεί.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδέντρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι τρεις βουλευτές του Νομού (Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος), ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και πρόεδροι γειτονικών χωριών.

Τον κόσμο διασκέδασαν οι: Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Γιώργος Κωτσίνης ,Αρετή Κετιμέ , Σταυρούλα Δαλιάνη και Γιάννης Παυλόπουλος καθώς και οι μουσικοί: Θωμάς Κωνσταντίνου: Λαούτο, Μανώλης Κόττορος: Βιολί , Κώστας Μερετάκης: Κρουστά, Δημήτρης Παπαγεωργίου: Κλαρίνο.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την γιορτή και βίντεο με τους χαιρετισμούς που έγιναν στη διάρκεια της εκδήλωσης και το γλέντι που ακολούθησε.