Η γιορτή της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο εξωκλήσι πάνω από τη λίμνη Λάδωνα (vid,ph)

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 21:24

Η γιορτή της Αγίας Μαρίνας τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου,  στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται πάνω από τη Λίμνη Λάδωνα, λίγο έξω από το χωριό Περδικονέρι στη Γορτυνία.

Πιστοί από όλη τη Γορτυνία βρέθηκαν στο πανέμορφο εξωκλήσι για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας και να ανάψουν ένα κεράκι.Την θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης από τη Βυτίνα Χρυσόστομος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο λόγο του στην χριστιανική πίστη και στην απομάκρυνση των νεοελλήνων από αυτή καθώς και στην καθιέρωση εορτών που δεν έχουν σχέση με την πίστη αλλά με διάφορα αγροτικά προϊόντα. Επίσης μίλησε για το βίο και τη θυσία της Αγίας Μαρίνας.

Στο συγκεκριμένο εξωκλήσι συρρέει κόσμος από όλα τα γύρω χωριά και παλιότερα οι άνθρωποι έφθαναν εκεί με τα ζώα για να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα και διανυκτέρευαν στο χώρο, που βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τη λίμνη του Λάδωνα να μαγεύει τους επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων στην γιορτή βρέθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας και εορτάζουσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Γιώργος Ξυνής και πλήθος πιστών.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την γιορτή στο πανέμορφο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας πάνω από τη λίμνη Λάδωνα.