Γιορτή του ψαρά και της θάλασσας στον Τυρό (vid,ph)

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 18:45

Με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα πραγματοποιήθηκε στον Τυρό, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, η γιορτή της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά.

Μία γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Αλιέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας και το Δήμο Νότιας Κυνουρίας για να τιμήσει τη ναυτική παράδοση της περιοχής και τους ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα αλλά και όσους προσπαθούν να διατηρήσουν το ναυτικό χαρακτήρα του Τυρού.Μία εκδήλωση που ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τους ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και την κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί τόσο του Υπουργού όσο και των άλλων αιρετών και μη και η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια καθώς και χορό.

Φυσικά υπήρχε άφθονο ψάρι και κρασί, προσφορά του Συλλόγου Αλιέων στους παρευρισκόμενους που ήταν πάρα πολλοί, αφού η εκδήλωση προσελκύει πλήθος επισκεπτών, όχι μόνο από την Αρκαδία, αλλά από πολλές περιοχές της χώρας.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.