Γιόβας: Η δυσκολότερη φωτιά μέχρι τώρα ήταν στο Γαλατάκι Κορινθίας (vid)

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014 13:15

Είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό που θα προκύψει

Για τα μέχρι τώρα περιστατικά πυρκαγιών που έχουν σημειωθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε στα ΜΜΕ ο περιφερειακός διοικητής ΠΥ Πελοποννήσου Κώστας Γιόβας σημειώνοντας πως η δυσκολότερη φωτιά ήταν στο Γαλατάκι Κορινθίας που κάηκε μέρος ενός σπιτιού και ένα αυτοκίνητο. Ο κ. Γιόβας τόνισε πάντως πως η Πυροσβεστική βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα και οι πυρκαγιές που έχουν προκύψει αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.Ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να καθαρίζουν τα οικοπέδα τους καθώς και οι κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν κτήματα να κάνουν το ίδιο αφού έτσι προστατεύουν την περιουσία τους και βοηθούν και στη μη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Μίλησε και για τις φωτιές στις χωματερές και δήλωσε πως η Πυροσβεστική έχει ενημερώσει τις δημοτικές αρχές για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και κάνει και αυτοψίες αν και σε πολλές περιπτώσεις όπως ανέφερε υπάρχει πρόβλημα και για το λόγο αυτό όταν μία φωτιά καίει σε χωματερή γίνονται και οι απαραίτητες διαδικασίες για να ελεγχεί αν είχαν ληφθεί ή όχι τα κατάλληλα μέτρα.

Τέλος τόνισε πως δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας και οι όποιες ανάγκες καλύπτονται ικανοποιητικά.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Γιόβα.

Ε.Τ.