Γλέντι και χορός μέχρι το πρωί στο πανηγύρι στον Θεολόγο Κυνουρίας (vid,ph)

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 10:53

Οι ευχές και η τούρτα στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα για τα γενέθλιά του

Σε ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο, στην Κυνουρία, που μαγεύει όποιον το επισκέπτεται πρώτη φορά , βρίσκεται το εξωκλήσι, αν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει με αυτόν τον όρο, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.Το «εξωκλήσι» αποτελούσε κάποτε μετόχι της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Σαβανά και από την παλιά ιερά μονή υπάρχει μόνο το καθολικό ενώ είναι παραπάνω από εμφανής η καταστροφή στις αγιογραφίες.

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Οικισμού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου πραγματοποιεί την παραμονή της εορτής του Αγίου, στις 7 Μαΐου θρησκευτική πανήγυρη.

Έτσι και φέτος, πιστοί στο ραντεβού τους, κάτοικοι του οικισμού αλλά και άλλων περιοχών της Κυνουρίας βρέθηκαν στον ξεχωριστό αυτό χώρο και γιόρτασαν την μνήμη του Αγίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν το καθιερωμένο τους πανηγύρι με ζωντανή ορχήστρα, βραστό, κρασί και μπύρες και φυσικά με πολύ χορό.

Το θρησκευτικό κομμάτι της γιορτής περιλάμβανε τον εσπερινό, την αρτοκλασία, την περιφορά της εικόνας, ενώ στη συνέχεια κάτοικοι της περιοχής χόρεψαν γύρω από το ναό, αναβιώνοντας παλιό έθιμο.

Στη συνέχεια ακολούθησε το γλέντι, ενώ είχαμε και την καθιερωμένη πλέον έκπληξη στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Η έκπληξη ήταν μία τούρτα για τα γενέθλιά του (που είναι σήμερα 8 Μαΐου). Άλλωστε ο κ. Γιαννακούρας έχει γίνει επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου ως μία μικρή ένδειξη της αναγνώρισης έργων (γεφύρια, διαμόρφωση οδοστρώματος) που έχουν γίνει στο δρόμο προς τον οικισμό από την Περιφέρεια.

Αυτές τις μέρες ξεκινά και το νέο έργο της  ασφαλτόστρωσης του δρόμου.

Ο κ. Γιαννακούρας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ευχαρίστησε όλους τους «συμπατριώτες του Αγιοθεολογίτες» για την τιμή που του έχουν κάνει και τόνισε πως η Περιφέρεια έχει στόχο πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα κάνει ό,τι μπορεί σε μία δύσκολη εποχή.

Στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο βρέθηκαν  μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Γκαύρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας Γιώργος Μπακούρης και Γιώργος Ρουμελιώτης και φυσικά πλήθος κόσμου που διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το πανηγύρι στο Θεολόγο και τις ευχές στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα.

Πανηγύρι στον Αγιάνη το Θεολόγο στην Κυνουρία