Γλυκερία – Γιάννης Κότσιρας: Ένα αθώο ψέμα – Πρώτη μετάδοση

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 08:09

ΓΛΥΚΕΡΙΑ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ «ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΨΕΜΑ»

Μουσική: Αντρέας Κατσιγιάννης
Στίχοι: Μαρία ΧατζηαυξέντηΑκόμα μια αποκλειστικότητα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5…
παίζει δυνατά από τη Δευτέρα 08 Νοεμβρίου!

Μείνετε συντονισμένοι στον… Σταθμό της Πόλης!

Γλυκερία – Γιάννης Κότσιρας: «Ένα αθώο ψέμα»

Το νέο τραγούδι των δύο αγαπημένων ερμηνευτών, σε μουσική του Αντρέα Κατσιγιάννη και στίχους της Μαρίας Χατζηαυξέντη.

Το εξαιρετικό ντουέτο της Γλυκερίας με τον Γιάννη Κότσιρα «Ένα αθώο ψέμα», αποτελεί προπομπό της κυκλοφορίας, από το OgdooMusicGroup, του νέου album της Γλυκερίας που έχει τίτλο «Με αναστεναγμό».

O πολυπράγμων συνθέτης Αντρέας Κατσιγιάννης είχε την ιδέα της δημιουργίας ενός δίσκου αφιερωμένου σε μία άγνωστη πτυχή του δράματος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Των προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο το 1922 και το 1974 αναγκάστηκαν εκ νέου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Η Μαρία Χατζηαυξέντη, απόγονος μίας από τις χιλιάδες οικογένειες που βίωσαν στη διάρκεια μισού μόλις αιώνα δύο φορές τον πόνο του ξεριζωμού αποτυπώνει στους στίχους της τη μνήμη, το σιωπηλό πόνο και την ελπίδα ενός λαού, που κόντρα στις θύελλες της ιστορίας, εξακολουθεί να επιμένει.

Η Γλυκερία και ο Γιάννης Κότσιρας δίνουν σώμα και ψυχή στη συγκίνηση που αναβλύζει από το τραγούδι «Ένα αθώο ψέμα» ερμηνεύοντας με την ευαισθησία και την απαράμιλλη εκφραστικότητα που διακρίνει τις ερμηνείες τους.