Γόντικας για περιβαλλοντικά πρόστιμα της Περιφέρειας στους Δήμους: “Ελλάς το μεγαλείο σου”

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 14:39
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας ,με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την πρώην Περιφερειακή Αρχή Τατούλη το θέμα των περιβαντολογικών παραβάσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελ/σου και καταγγέλει τα πρόστιμα της Περιφέρειας στους Δήμους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, με αρκετές δεκάδες αποφάσεις του κ. Τατούλη, έχει επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μερικούς Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για περιβαντολογικές παραβάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή αυτός που είχε την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων η Περιφέρεια, επέβαλε πρόστιμα σε αυτούς που είχαν κι έχουν την ευθύνη μόνο της συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων των Δήμων.

Ο ένας κρίκος του αστικού κράτους η Περιφέρεια, επιβάλει πρόστιμα στον άλλο κρίκο του αστικού κράτους το Δήμο.

«Ελλάς το μεγαλείο σου».

Τα πράγματα είναι για γέλια και για κλάματα για όσους δεν γνωρίζουν τι παιζόταν με τα πρόστιμα της Περιφέρειας στους Δήμους.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Έβαζε πρόστιμα ο Τατούλης για να πηγαίνει στα δικαστήρια και να λέει «δε φταίω εγώ που η Πελοπόννησος έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αλλά οι Δήμοι και να τους έβαλα και πρόστιμα» και ταυτόχρονα να εκβιάζει Δημοτικές Αρχές «να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Οπως έκανε σε πολλούς Δήμους με τη μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

«Νίκας κατά Νίκα».

Στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα τα στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στην παράταξη Τατούλη ψήφισαν να οριστεί δικηγόρος της Περιφέρειας για προσφυγή σε πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Θα πάει δηλαδή στο δικαστήριο στις 15-10-2019 ο κ. Νίκας σαν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενάντια στον κ. Νίκα σαν Δήμαρχο Καλαμάτας.

Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να τελειώσουν αυτές οι αθλιότητες, να σταματήσουμε να πληρώνουμε και η Περιφέρεια και οι Δήμοι δικηγόρους, να απασχολούνται δεκάδες υπάλληλοι Δήμων, Περιφέρειας, δικαστηρίων με τέτοια κωμικοτραγικά, θα πρέπει τώρα να ακυρωθούν όλα αυτά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί γι’ αυτούς τους λόγους στους Δήμους.

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας