Γορτυνία | Ξεκινά ο πολύπαθος δρόμος Τριπόταμα-Παραλογγοί

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 22:10

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο μεταξύ του τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του εργολάβου κ. Κότσυφα

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου των Παραλογγών Νίκου Μπαντούνα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης “το έργο στο δρόμο Τριπόταμα-Παραλογγοί ξεκινά. Γίνονται μετρήσεις από τον μηχανικό του εργολάβου”Πρόκειται για έργο ύψους 2.5 εκ ευρώ που θα αποκαταστήσει το δρόμο και θα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μπορεί ο δρόμος να γίνει βατός και να αρθεί το γεωλογικό φαινόμενο που υπάρχει στην περιοχή με τις κατολισθήσεις. Ο τέως Περιφερειάρχης μάλιστα όταν υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο τον Ιούλιο είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Ένας Γολγοθάς για μια ακριτική περιοχή της Αρκαδίας και της Γορτυνίας έφτασε στο τέλος του. Αποδείξαμε με το έργο μας την πλήρη συνέπειά μας στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες και είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε το μεγάλο αυτό έργο εκεί που ανήκει, στους πολίτες της Πελοποννήσου. Με την αξιοπιστία μας και τη σκληρή δουλειά μας ξεπεράσαμε πολλά και πολύ δύσκολα προβλήματα. Επιμείναμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε και πάλι τα χρήματα, αλλά και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις υλοποίησης του έργου. Αυτή άλλωστε είναι και η επιτυχία στην πολιτική. Να επιμένεις, να μην εγκαταλείπεις και να αποδίδεις στους πολίτες ολοκληρωμένα έργα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά και είμαστε απέναντι στην  ακραία νεοφιλελεύθερη άποψη που επιτάσσει τα έργα να χρηματοδοτούνται ανάλογα με τη σχέση κόστους – οφέλους, γιατί το κράτος δεν μπορεί ποτέ να απολέσει το κοινωνικό του πρόσημο».

Ο δρόμος Τριπόταμα-Παραλογγοί είναι ένα έργο πολύπαθο, που πέρασε πολλές δυσκολίες για να γίνει, χρειάστηκε πολύ δουλειά, που αμφισβητήθηκε η έναρξή του, που η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δέχθηκε πολλά πυρά και στην περιοχή “το πλήρωσε” με όχι καλά εκλογικά αποτελέσματα για αυτήν, αλλά τελικά ο εργολάβος, μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία μας ενημέρωσε πως το λιγότερο σε 10 μέρες θα έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα για να γίνει έναρξη των εργασιών,οι οποίες θα υλοποιούνται με εντατικό ρυθμό, ενώ αυτές τις μέρες γίνεται η προεργασία.

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη έναρξη των εργασιών.