Γούνης στη ΔΡΤ: «Χαρά μου η θέση του σκάουτερ στον Παναθηναϊκό, μακάρι να βρεθεί λύση στη Γ΄Εθνική»

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 15:47

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναρκαδικού και υπεύθυνος ακαδημιών, Γιώργος Γούνης, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, για τη νέα θέση που αναλαμβάνει ως σκάουτερ του Παναθηναϊκού, αλλά και για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξή του:Για την θέση του σκάουτερ στον Παναθηναϊκό: «Είναι μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τον συνεργάτη μου τον Δημήτρη Σπανό που με εκπροσωπεί. Κοιτάζαμε λίγο πιο ψηλά, χωρίς να ξέρουμε πως θα έρθει αυτή η πρόταση. Μιλήσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν κάτι το ευχάριστο και είμαι πολύ χαρούμενος που ανέλαβα. Το αρνητικό είναι πως οι ακαδημίες είναι κλειστές και δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θα επιθυμούσαμε.

Κοιτάμε παιδιά από 7 χρονών μέχρι 16, σε όλες τις θέσεις. Θα επισκέπτομαι αγώνες των ΕΠΣ, ομάδες, ακαδημίες, τα πάντα. Είναι μία προσπάθεια στον Παναθηναϊκό που γίνεται μετά από αρκετά χρόνια. Οι εποχές και οι οικονομικές καταστάσεις οδηγούν τις ομάδες προς τα εκεί και είναι κάτι που το κάνει εξαιρετικά και ο ΠΑΟΚ. Για εμένα είναι ότι πιο ευχάριστο να ασχολούμαι με τα παιδιά και να προσπαθώ να αναδείξω μικρούς ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται μια ζωή να ψάχνουμε τον έτοιμο παίκτη. Καλούμαστε να χτίσουμε νέους παίκτες, αυτό έχει και ένα νόημα που αξίζει την προσοχή μας».

Για την Γ΄Εθνική: «Άνθρωποι που φώναζαν να ανοίξουμε, βλέπω πως αντιδρούν. Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, όμως υπάρχουν πολλοί που επιβιώνουν μόνο από αυτό το επάγγελμα, ενώ και πολλοί ποδοσφαιριστές ενισχύουν το εισόδημά τους. Αναμένουμε τις αποφάσεις να δούμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Μακάρι να υπάρξουν εξελίξεις και για τις ακαδημίες, τα παιδιά έχουν εγκλωβιστεί σε ένα σπίτι και έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εκπομπή του Κώστα Μακαρούνη (18.00-19.00)