Γούργαρης: Έγκλημα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο-Να σταματήσει τώρα (vid)

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 15:59

Να σταματήσει τώρα το επιχειρούμενο έγκλημα εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και να μην χορηγηθεί καμία άδεια για ΑΠΕ στην Περιοχή, ζήτησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Μαΐου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης.

Και επιπλέον ζήτησε “Η κυβέρνηση να καταργήσει τη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας μας, της ζωής και του μέλλοντος μας, που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουν που και πότε θα επενδύσουν με γνώμονα τη μέγιστη κερδοφορία, συμπληρώνοντας πως πρέπει να “καταργηθούν τα πράσινα τέλη ΑΠΕ και  να υπάρξει μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% για κάθε οικογένεια με χαμηλό εισόδημα” καθώς επίσης και “μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου για να μπορέσει ο αγρότης να παραμείνει στο χωράφι του” και τέλος να υπάρξει “Προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που απειλούνται με διακοπή του ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής”.Η συνέντευξη του κ. Γούργαρη δόθηκε μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με μοναδικό θέμα συζήτησης την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο. Ο κ. Γούργαρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε μεταξύ άλλων πως “παρότι και οι ίδιοι (σημ. οι συνάδελφοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι) ομολόγησαν ότι το επιχειρούμενο έγκλημα στο Μαίναλο είναι στα όρια της ισχύουσας νομοθεσίας, ουσιαστικά ταυτίστηκαν με την πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών σπέρνοντας αυταπάτες ότι το πρόβλημα θα βρει λύση με ενστάσεις στα πλαίσια της νομοθεσίας που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων. Το ΟΧΙ που είπαν στις ανεμογεννήτριες στο τέλος ακούγεται περισσότερο σαν ΝΑΙ. Τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτε περισσότερο από αυτές τις δυνάμεις.

Και κάλεσε τέλος “Χωρίς καθυστερήσεις οι κάτοικοι, οι μαζικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία, τα πολιτισμικά και αθλητικά σωματεία, οι αγροτικοί σύλλογοι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια. Να σταματήσουν και να ακυρώσουν το επιχειρούμενο έγκλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και τα άλλα βουνά μας”.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Γούργαρη στο βίντεο.