Γράφει ο Τάσος Παπαζαχαρίας…

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 11:22

ΧΤΕΣ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

Γυρνώντας η γυναίκα μου από το Φιλοτεχνικό χτες το βράδυ, όπου είχανε συμβούλιο και συνεδριάζανε μέχρι αργά, έρχεται στο σπίτι με ένα ύφος αρκετά σκεπτικό και έδειχνε πολύ απορημένη και αρκετά προβληματισμένη.–          Τι έχεις; Την ρωτάω, περίεργος! Πως είσαι έτσι; Τι σου συμβαίνει;

–          Να μου λέει! Δεν ξέρω, δεν είμαι πολύ σίγουρη, αλλά μου φαίνεται, έτσι νομίζω, πολύ το πιστεύω, ότι διέκρινα μέσα στο σκοτάδι, στο στενάκι εκεί που είναι το ΚΕΠ του Δήμου Τρίπολης, κάποια άτομα να συζητάνε μεταξύ τους, χαμηλόφωνα και έδειχναν πολύ ανήσυχα και νευρικά!

–          Μου τραβήξανε τη προσοχή και τι να δω!!

–          Δεν παίρνω όρκο, αλλά ξεχώρισα τον Παπούλια, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Κουβέλη, τον Καρατζαφέρη και μια ψηλή γυναίκα που νομίζω ότι ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη.

–          Σώπα της λέω!! Τι είναι αυτά που λες!! Τι δουλειά έχουνε στην Τρίπολη και μάλιστα τέτοια ώρα μέσα στο σκοτάδι!! Δεν είναι δυνατόν!!

–          Ίσως να ήσουν ζαλισμένη από το συμβούλιο στον Φιλοτεχνικό που κράτησε τόσες ώρες!!

–          Μπορεί μου λέει και εγώ να σου πω ξαφνιάστηκα! Πιστεύω όμως ότι δεν κάνω λάθος αλλά τέλος πάντων. Ετσι δεν δώσαμε συνέχεια στο θέμα.

Έχουμε κι εμείς τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας προτεραιότητες και έτσι η κουβέντα πήγε αλλού και αφού πέρασε η ώρα πέσαμε και κοιμηθήκαμε.

Δεν πέρασε όμως πολύς χρόνος και ακούω κάποιους θορύβους, κάποιες φωνές σε χαμηλό τόνο και αρκετή φασαρία σαν βουή.

Όλα έδειχναν ότι κάτω στο δρόμο, δίπλα στο σπίτι μας, μέσα στο σιδεράδικο, του γύφτου, έτσι τον λέμε, επειδη εχει καμίνι-φυσερό και αμόνι, κατι σοβαρό συμβαίνει!!

Σηκώνομαι από το κρεβάτι μου, άγρια μεσάνυχτα και βγαίνω στο μπαλκόνι!!

Τι να δω!! Παπούλιας- Παπανδρέου- Σαμαράς- Καρατζαφέρης- Ντόρα και ο Κουβέλης από κοντά, στέκονταν ανήσυχοι κι έδειχναν βιαστικοί και κάθε τόσο ρωτούσανε το γύφτο.

–          Άντε τι γινεται; Πως πας; πότε τελειώνεις;

–          Να λέει ο γύφτος έφτιαξα την μια και όπου να ναι τελειώνω και την άλλη.

–          Πάρτε την να την δείτε! Να τη δοκιμάσετε! Πετάει μια αλυσίδα αρκετά μεγάλη, κάτω στο χώμα έξω από το σιδεράδικο.

Πιάνει από την μια μεριά ο Παπανδρέου, ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης και από την άλλη ο Παπούλιας, ο Σαμαράς και η Ντόρα και άρχισαν στην αρχή να την ψάχνουν και στη συνέχεια να τραβάνε οι μεν από δω και οι άλλοι από κει.

–   Τέλεια φωνάζει η Ντόρα!!

–          Άψογη λέει ο Κουβέλης!!

–          Γερή φωνάζει ο Καρατζαφέρης!!

–          Όμορφη λέει ο Σαμαράς!!

–          Πότε θα γίνει και η άλλη ρωτάει ο Παπανδρέου!!

–          Μη φωνάζετε γιατί θα ξυπνήσει ο κόσμος!! Λέει ο Παπούλιας και πράγματι όλοι σωπάσανε!

Ο γύφτος ασταμάτητα δούλευε χωρίς να σηκώνει κεφάλι. Σε λίγα λεπτά τελειώνει και πετάει έξω στο δρόμο και ένα άλλο κομμάτι αλυσίδας, αρκετά μεγάλο και αυτό!!

–          Να την εξετάσουμε!! Λέει ο Καρατζαφέρης. Μήπως είναι αδύνατη σε κάποιο σημείο της και κάποια στιγμή σπάσει!!

–          Μην ανησυχείς!! Απαντάει ο Κουβέλης. Ο κόσμος εχει την ανάλογη κουλτούρα και θα αντέξει τα μέτρα που θα πάρουμε. Δεν θα τραβάει με δύναμη, από ότι πιστεύω!!

–          Την ουσία να δούμε!! Λέει η Ντόρα. Τώρα επείγει να πάμε να δέσουμε τον Έλληνα γιατί θα ξημερώσει, θα ξυπνήσει και ύστερα τι κάνουμε! Άντε πιάστον!!

–          Σοφή ιδέα!! Λέει ο Σαμαράς. Δεν το περίμενα από τη Ντόρα!

–          Να που όλοι μαζί, τα δύσκολα γίνονται εύκολα!! Λέει ο Παπανδρέου. Γι΄αυτό φώναζα τόσο καιρό, όλοι μαζί- όλοι μαζί και σεις, δεν με ακούγατε!!

–          Μπράβο παιδιά!! Λέει εκείνη την ώρα ο Παπούλιας. Επιτέλους να μια φορά που δείχνετε ωριμότητα!!

Παίρνουν τις αλυσίδες, έδωσαν κατι στο σιδερά και αφού ο Κουβέλης κοίταξε στη γωνία του τετραγώνου, μήπως και έρχεται κάποιος, κάνει νόημα στους υπόλοιπους και όλοι μαζί χάθηκαν στο βάθος του δρόμου.

Έμεινα άναυδος!!

Πάγωσε το αίμα μέσα στις φλέβες μου!! Με έπιασε ένας κρύος ιδρώτας, κόντεψα να πέσω κάτω!!

Ρε τους μπαγάσιδες τι πάνε να κάνουν!! Να δέσουν τον Έλληνα την ώρα που κοιμάται!! Και τρέχω να ξυπνήσω την γυναίκα μου.

–          Τι συμβαίνει; Μου λέει, ταραγμένη και ξαφνιασμένη τέτοια ώρα που ήταν! (άγρια μεσάνυχτα).

–          Αυτό και αυτό της λέω, με την ψυχή στο στόμα, όλα όσα είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αφτιά μου προηγουμένως.

–          Τον Τσίπρα! τον Τσίπρα! φωνάζει αυθόρμητα. Τι στέκεσαι έτσι ακίνητος.

–          Τον Τσίπρα! Πάρε τώρα αμέσως τηλέφωνο να προλάβουμε ότι μπορούμε.

–          Γιατί τον Τσίπρα; Τη ρωτάω αμήχανος και όχι την Παπαρήγα;

–          Τον Τσίπρα μου λέει, που μένει δίπλα ακριβώς στο σπίτι του Έλληνα, γιατί η Παπαρήγα μένει στην άλλη άκρη της πόλης και δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα!!

–          Άσε που εκείνη τη στιγμή θα ανοίξει να διαβάσει τι λέει: ο Λένιν, ο Μάρξ και ο Στάλιν, για το τι πρέπει να κάνει.

–          Χαιρέτα μου τον πλάτανο!! Θα περάσει η ώρα και θα την έχουν κάνει τη δουλειά τους οι μπαγάσιδες.

–          Για να μην σου πω, ότι μπορεί να αρχίσει να ρωτάει.

–          Ποιος είσαι; Και ύστερα να ψάχνει να βρει, αν έχει ο λόγος σου στο τηλέφωνο, ιδεολογική καθαρότητα και αν της μιλάς σίγουρα, αμερόληπτα και αντικειμενικά ή αν εχει ο λόγος σου ρεφορμιστικά ή οπορτουνιστικά στοιχεία μέσα του. Ίσως να σου κλείσει και το τηλέφωνο!

–          Γι΄αυτό πάρε τώρα, αμέσως τον Τσίπρα. Είναι δίπλα στον Έλληνα και δεν ψάχνει τέτοιες ώρες να αναλύσει την κατάσταση σε βάθος, με βάση τις μαρξιστικές-λενινιστικές αρχές και θα τρέξει αμέσως! Σου λέω ότι μόνο αυτός θα προλάβει το κακό!!

Μια και δυο, χωρίς να χάσω στιγμή, χωρίς να το πολυσκεφτώ, παίρνω το νούμερο στο τηλέφωνο και ακούω από την άλλη μεριά τη φωνή του Αλέξη Τσίπρα ζωντανή και καθαρή, λες και δεν είχε κοιμηθεί καθόλου.

–          Πρόεδρε! Του λέω. Ενοχλώ; Μήπως σε ξύπνησα;

–          Όχι Τάσο μου απαντάει. Είναι μέρες, είναι νύχτες αυτές να κοιμάται κανείς! Πες μου τι θες;

–          Αυτό και αυτό του λέω, με κάθε λεπτομέρεια από την αρχή ως το τέλος. Τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα με τα μάτια και τα αφτιά μας, εγώ και η γυναίκα μου.

–          Τάσο!! Μου λέει. Οι Μπαγάσιδες, δεν είναι τυχαίο που διάλεξαν την Τρίπολη!!

Με ευχαρίστησε και κλείνει αμέσως το τηλέφωνο ώστε να τρέξει, για δράση, να ειδοποιήσει.

Μου έμεινε ο προβληματισμός, από αυτό το τελευταίο που είπε!!

Δεν είναι τυχαίο που διάλεξαν την Τρίπολη!!

Ίσως να εχει να κάνει με την ιστορία μας. Ότι από δω, από την Τρίπολη ξεκίνησε η Ελευθερία μας και η Εθνική Ανεξαρτησία μας!!

–          Μπορεί να είναι και έτσι!!

–          Ο χρόνος θα το δείξει!!

 

Τρίπολη 10-11-2011 Τάσος Παπαζαχαρίας

Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου

Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

tasospapazax.blogspot.com