Η αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφές των βουνών μας, στο επίκεντρο εκδήλωσης ΣΑΟΟ-ΕΟΣ

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 09:51

Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στο συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο Δημητσάνας, την Τετάρτη 8/7/20, στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Hellastrek και το ΣΑΟΟ, με σκοπό να διαδώσουμε το μήνυμα: “Σώστε τα ελληνικά βουνά”.

Αρχικά μίλησε ο πρωτεργάτης της Hellastrek/save GREEK mountains, Γιάννης Δημητράκης (Έφορος Αναβάσεων ΠΟΑ), ο οποίος αναφέρθηκε στο εγχείρημά του να διασχίσει την ορεινή Ελλάδα και να διαδώσει στους κατοίκους των χωριών το μήνυμα του επερχόμενου κινδύνου αλλοίωσης της ομορφιάς της ορεινής μας φύσης, από την αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις πιο ψηλές ράχες και κορυφές των βουνών μας.Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Προέδρου του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης Θανάση Κακαρίκου και στη συνέχεια του εκπροσώπου του ΣΑΟΟ Θανάση Χωματά.

Στη συνέχεια οι ομιλητές δέχτηκαν πλήθος ερωτήσεων από το κοινό, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και εξέφρασε την άποψή του στο θέμα.

Μετά το πέρας των ομιλιών και της συζήτησης, ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ “ο ασκός του Αιόλου”.http://www.eostripolis.gr/