Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 19:12

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με αφορμή το δημοτικό συμβούλιο της 9ης Οκτωβρίου 2019 όπου και συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Δήμου και πολιτιστικού φιλοζωικου συλλόγου Τρίπολης για τον από κοινού προγραμματισμο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που έχουν κατακλύσει την πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο τεος δήμαρχος κύριος Παυλης προσπάθησαν να τη μπλοκαρουν εκσφενδονιζοντας ανυπόστατα λόγια περί μη νομιμότητας του συλλόγου μας.Ο κύριος Παυλής βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, πιθανά να μην έχει μελετήσει τη νομοθεσία εις βάθος και να μη γνωρίζει πως ο Σύλλογος μας είναι καθ’ όλα νομιμοτατος από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις σε Άστρος και Τρίπολη, τον εξοπλισμό του και τη δράση του. Είναι πέρα για πέρα νόμιμος και οι εθελοντές μας δρουν πάντα με νομιμότητα και πάνω απ όλα με ηθική.

Δεν χρειαστήκαμε ποτέ άδεια κυνοκομειου ή καταφυγίου κύριε Παυλη γιατί πολύ απλά υπάρχουν διατάξεις που μας καλύπτουν νομικά σε ότι αφορά τη φροντίδα και την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων στις εγκαταστάσεις μας, διατάξεις που προφανώς αγνοείτε. Βαρεθήκαμε τις απειλές και τις χωρις υπόσταση καταγγελίες.

Δυστυχώς το νόμιμο δεν μπορεί να γίνει παράνομο για να βολέψει κάποιους και να κρυφτούν πίσω απ αυτό για να δικαιολογήσουν την απραξία τους. Εν κατακλείδι κύριε Παυλή εμπιστευτείτε τη νέα δημοτική αρχή όπως την εμπιστεύτηκαν και οι πολίτες αυτής της πόλης και ύστερα έχετε το χρόνο να κρίνετε εκ του αποτελέσματος. Έτσι είναι το δίκαιο, το σωστό και το ηθικό.

Πέραν της συνεργασίας αυτής στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και μια δραση που θα υλοποιηθεί άμεσα από εθελοντές κτηνιάτρους που ήρθαμε σε επαφή και αφορά τη ΔΩΡΕΑΝ στείρωση 160 αδέσποτων σκύλων. Αυτή η δράση είναι ένα δώρο για την πόλη μας και η καλύτερη δυνατή αρχή που θα μπορούσε να έχει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Όχι μόνο ο δήμος δε θα πληρώσει ούτε ενα ευρώ άλλα θα εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ με τη δράση αυτή.

Όλοι οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Λεπτομέριες για το πρόγραμμα αυτό θα ανακοινωθούν σύντομα για να γνωρίσουν όλοι οι συμπολίτες μας πως μπορούν κι αυτοί να φέρουν ένα αδέσποτο που φροντίζουν για να στειρωθεί».