Η αντιδήμαρχος τουρισμού στη ΔΡΤ για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (ήχος)

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 15:02

Το απόγευμα της Πέμπτης (25/11) και ώρα 18:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ο Δήμος Τρίπολης πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμιο Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μια πολυδιάστατη σε περιεχόμενο εκδήλωση που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, ομιλίες, δραματοποιημένη αφήγηση και χορογραφία.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση νωρίτερα σήμερα το πρωί στο στούντιο της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης βρέθηκε η Αντίδημαρχος Τρίπολης αρμόδια για θέματα πολιτισμού κα Ελένη Καρούντζου η οποία μίλησε και στη σημερινή ημέρα και φυσικά για τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης.Η κα Καρούντζου σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τη συγκεκριμένη ημέρα τόνισε: «Θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική ημέρα και πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Δυστυχώς σήμερα βλέπει ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, όχι μόνο στις γυναίκες αλλά στα παιδιά. Άλλωστε την περασμένη εβδομάδα ήταν και η Παγκόσμια ημέρα κακοποιημένων παιδιών. Άλλωστε κακοποίηση υπάρχει σε όλο το οικογενειακό περιβάλλον. Υπάρχει όπως γνωρίζουμε η ψυχική βία, η σωματική βία, η εργασιακή βία. Υπάρχουν πολλές μορφές βίας.».

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση σύμφωνα με την κα Καρούντζου, θα υπάρχουν και κάποια συμβολικά βραχιολάκια με ανοιχτή παλάμη των οποίων τα έσοδα από την αγορά θα διατεθούν στο Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα για την δωρεάν νομική υπεράσπιση γυναικών που έχουν υποστεί βία.

Η κα Καρούντζου μίλησε και για τον ξενώνα φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, καθώς ήδη σήμερα φιλοξενεί πέντε γυναίκες με τα παιδιά τους, δεχόμενες όλη την απαιτούμενη υποστήριξη προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους. Ζήτησε τέλος από την τοπική κοινωνία να μην στέκεται αμέτοχη σε τέτοιους είδους φαινόμενα κακοποίησης γυναικών αλλά και ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος η Αντιδήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στις επερχόμενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις από το Δήμο Τρίπολης και με τις λεπτομέρειες για όλες τις δράσεις να γίνονται γνωστές τις επόμενες ημέρες.