Η απάντηση της παράταξης Σμυρνιώτη στον Δήμαρχο Τρίπολης

Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 21:27

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη και απαντά στην αντίδραση του Δημάρχου στην πρόταση από τη “Νέα Τρίπολη”: “Απορούμε για την αντίδραση και τους χαρακτηρισμούς του  κ. Τζιούμη στη δημόσια πρότασή μας να μεταφερθούν πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Δήμου Τρίπολης που λόγω της κατάστασης είναι αδύνατο να διατεθούν και αφορούν Εορταστικές Εκδηλώσεις Αποκριάς, Πάσχα και Αγίου Γεωργίου (~100.000 €) για ενίσχυση κωδικών σχετικών με τη στήριξη απόρων αλλά και καίρια πληττόμενων συμπολιτών μας καθώς και των Κοινωνικών Δομών του.

Γιατί γνωρίζει ο κ. Τζιούμης ότι η δική μας παράταξη χωρίς καμιά διάθεση λαϊκισμού και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, με τη στήριξη ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης – το 2011 έως το 2014 – δημιούργησε εκ του μηδενός και λειτούργησε Κοινωνικές Δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο και Φροντιστήριο πολύ πριν τις θεσμοθετήσει η Πολιτεία ενώ δεκαπλασίασε τις πιστώσεις για την οικονομική ενίσχυση αδύναμων συμπολιτών μας.Συνεπώς οι αναφορές στο δελτίο τύπου περί λαϊκισμού, πομπωδών προτάσεων, εντυπωσιασμού, χαϊδέματος αυτιών, παραβίασης ανοικτών θυρών και  Καλού Σαμαρείτη είναι τουλάχιστον ατυχείς εκτός και αν εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.

Και επειδή είναι προφανές ότι ούτε οι θεσμοθετημένοι πόροι αλλά και οι όποιες παρεμβάσεις και επιχορηγήσεις της Πολιτείας δεν είναι απολύτως επαρκείς για να στηρίξουν πολίτες και επιχειρήσεις στο νέο ξεκίνημα μετά την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει,  η πρότασή μας απλά στοχεύει να δώσει μια επιπλέον ανάσα την επόμενη μέρα.

Εξάλλου πρόκειται για  πιστώσεις που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάντα κατευθύνονταν σε τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς οι οποίες σήμερα λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης τις στερούνται.

Ελπίζοντας ότι η αντίδραση του κ. Τζιούμη στην πρότασή μας δεν υποκρύπτει «δεύτερες» σκέψεις  εκφράζουμε την ευχή να την υιοθετήσει και ομόφωνα το Δημοτικό μας  Συμβούλιο να συμβάλει στο νέο ξεκίνημα της τοπικής μας Κοινωνίας από καλύτερη θέση.”