Οι απαντήσεις του Αντιδημάρχου Τσαγκαρέλη για το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων του Δήμου Τρίπολης

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020 00:04

 

 Θιγμένος αισθάνθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τσαγκαρέλης, μετά τη δημόσια αναφορά του Νίκου Τσιαμούλου ότι ο Δήμος Τρίπολης δαπάνησε 17.000 ευρώ για το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων ,ενώ άλλοι δήμοι όπως ο Δήμος Καλαμάτας το έκανε δωρεάν μέσω του συστήματος «Ίριδα».

Ο κ. Τσαγκαρέλης έδωσε απαντήσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι στις λεπτομέρειες κρύβεται η διαφορά, αν κάποιος συγκρίνει τα προϊόντα. Στη συνέχεια, είπε ότι το σύστημα του Δήμου Τρίπολης έιναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Διαύγεια και το ΚΗΜΔΗΣ και επιπλέον διαθέτει ψηφιακές υπογραφές, κάτι που δεν ισχύει με το σύστημα του Δήμου Καλαμάτας. Ενώ, υπογράμμισε ότι μια διαφορά ανάμεσα στους δύο δήμους είναι ότι η Καλαμάτα είχε προνοήσει από προηγούμενα χρόνια να φτιάξει τμήμα Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ η Τρίπολη όχι.

«Εμείς δεν είχαμε τμήμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και επιλέξαμε εξωτερική ανάθεση».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπάρχουν Δήμοι που εγκατέστησαν παρόμοια σύστημα με τον Δήμο Τρίπολης με κόστος μεγαλύτερο, όπως οι Δήμοι Φυλής, Θεσσαλονίκης, Παγγαιόυ και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

«Σε σχέση με αυτούς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση» είπε ο κ. Τσαγκαρέλης και τόνισε ότι όσα ειπώθηκαν άφησαν έκθετο τον κ. Τσιαμούλο ή όσους τον πληροφόρησαν.