Καθολική η απεργία στην Αρκαδία – Σαφές το μήνυμα των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 17:17

Με τέτοια κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας, ο αγώνας που μόλις αρχίζει δεν έχει περιθώρια αποτυχίας

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών, επιστημόνων, εμπόρων και επαγγελματιών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη.Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων (Επιμελητήριο, ΟΕΒΕΑ, ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ, Σύλλογοι, Σωματεία κ.λπ) ευχαριστούν θερμά τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους.
«Εκ μέρους των επαγγελματικών φορέων της Αρκαδίας, ευχαριστούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την καθολική συμμετοχή τους στην χθεσινή απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις μας έχουν πολλά νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Έχουν ενότητα, αυτονομία, ειλικρίνεια, ισότιμη συνεργασία, συμφωνία στα αυτονόητα, καθολικότητα και αποφασιστικότητα και το σπουδαιότερο τη μέγιστη κοινωνική αποδοχή την οποία και θα διαφυλάξουμε και θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε στην όποια κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας .

Σε αυτή την πρωτοφανή μαζική κινητοποίηση, θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσαν, για άλλη μια φορά, τα μεγάλα Super Market και οι αλυσίδες καταστημάτων της πόλης μας τα οποία καρπώνονται και τη μεγάλη μερίδα του τζίρου και της κατανάλωσης.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο την ύστατη στιγμή που απαιτούνται ριζικές και επώδυνες αλλαγές και μια μεγάλη κοινωνική συμφωνία για τη διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλειας, οι μεγάλες αλυσίδες να παραμένουν ανοικτές για να αυξήσουν τις εισπράξεις τους εκμεταλλευόμενοι των κλείσιμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Εντύπωση μας προκάλεσε που κάποιοι συμπολίτες μας επέλεξαν να ψωνίσουν τη μέρα της γενικής απεργίας, από τα συγκεκριμένα καταστήματα δημιουργώντας την αίσθηση πως μάλλον δεν τους αφορά το πρόβλημα.

Παρόλο αυτά θέλουμε να τους θυμίσουμε ότι: Η ιστορία διδάσκει ότι σε όλες τις ανεπτυγμένες δημοκρατίες του κόσμου οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στα Ασφαλιστικά τους Συστήματα έγιναν με μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις».

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Αρκαδίας