Η απόφαση του ΔΣ Μεγαλόπολης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 19:00

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ψήφισμα-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, το οποίο την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Το ψήφισμα- απόφαση είναι ομόφωνο και αναφέρει τα εξής:Δηλώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων ΙΙΙ και IV Μεγαλόπολης.
– Επισημαίνουμε ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και διαταράσσει τον ιστό της κοινωνίας.
– Το κλείσιμο των Μονάδων ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί, για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση, που βίωσε και βιώνει. Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου.
– Δηλώνουμε, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας, όπως είναι το ΕΑΠ και η Τηλεθέρμανση.
– Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, η τοπική κοινωνία, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει και στο παρελθόν.
– Να συσταθεί διαπαραταξιακή Επιτροπή Αγώνα.

Δείτε και το πρακτικό