Η απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις

Συζήτηση πέντε ωρών για τον covid-19 με αρκετές αντιπαραθέσεις και με τρεις τελικές προτάσεις, μία της περιφερειακής αρχής που πήρε 20 ψήφους, μία της κοινής πρότασης των παρατάξεων της μειοψηφίας που έλαβε 19 ψήφους (λευκό ψήφισε ο κ. Μπουντρούκας) και μία των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανταρσίας του Μοριά που ψηφίστηκε από τον κ Κελλάρη και τον κ. Κάτσαρη.

Μετά από πέντε ώρες το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έλαβε την παρακάτω απόφαση σχετικά με τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ψηφίστηκε από την περιφερειακή αρχή και τους περιφερειακούς συμβούλους Γανώση, Οικονόμου και Σιδέρη καθώς και από τον επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής κ. Τζεμπετζή. Να σημειώσουμε πως το θέμα ήρθε για συζήτηση μετά από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας.



Η απόφαση αναφέρει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσει να ενταθεί η προσπάθεια για επέκταση του εμβολιασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν πρωτίστως με παρεμβάσεις τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του ΕΣΥ και

να μεταφερθούν αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση α και β βαθμού με τους αντίστοιχους πόρους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρενέβη και ο γενικός διευθυντής δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ Βασίλης Διαμαντόπουλος που αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας και στην ενίσχυση δομών, συλλόγων, φορέων και σωματείων, ενώ δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις.

Η Περιφερειακή αρχή, μέσω του κ. Νίκα ανέφερε πως η συνεδρίαση ήταν χαμένος χρόνος, αφού έγιναν παράλληλοι μονόλογοι, ενώ έκανε λόγο για επίθεση στον Πρωθυπουργό και για κριτική στην Κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως ότι η περιφερειακή αρχή έκανε ό,τι μπορούσε για την πανδημία, ενώ κάλεσε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να εμβολιαστούν.

Η μείζονα μειοψηφία μέσω τόσο του κ. Τατούλη, όσο και των λοιπών περιφερειακών συμβούλων που τοποθετήθηκαν, έκανε αναφορά σε παραλείψεις της περιφερειακής αρχής, αλλά και σε ζητήματα που δεν προχώρησαν όπως το παρατηρητήριο Υγείας, που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο την περίοδο, καθώς και για χρήματα που δόθηκαν για προσλήψεις, που δεν αφορούσαν σε Υγειονομικό Προσωπικό, αλλά σε άλλες ειδικότητες, άσχετες με το αντικείμενο.

Κριτική στην περιφερειακή αρχή αλλά και στην Κυβέρνηση ασκήθηκε και από τις άλλες μειοψηφίες και τις παρατάξεις του κ. Δέδε, της κας. Λυμπεροπούλου, του κ. Κάτσαρη, από τον κ. Κελλάρη, τον κ. Δρούγκα και τον κ. Μπουντρούκα.

Τονίστηκε μεταξύ άλλων πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πίσω όσον αφορά τους εμβολιασμούς και γενικά οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικοί και στα κρούσματα και στις νοσηλείες, ενώ επισημάνθηκε πως δεν υπάρχει στελέχωση των νοσοκομείων, ούτε σχεδιασμός, αλλά αποσπασματικές κινήσεις και δράσεις από πλευράς περιφερειακής αρχής.

Επίσης επισημάνθηκε ότι δεν γίνεται πλέον ιχνηλάτηση και θετικά κρούσματα δεν κρατούν την καραντίνα αλλά κυκλοφορούν χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

 

Προηγούμενο άρθρο«Τίτλοι τέλους» στη συνεργασία Παναγιώτη Τζαναβάρα και Παναρκαδικού
Επόμενο άρθροΈνταση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό και το ποιος θα απαντήσει (vid)