Η Χορωδία Τρίπολης συμμετέχει στην «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρ. Λεοντή

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 11:35

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου σχετικά με την συμμετοχή της Χορωδίας Τρίπολης στο έργο «Καντάτα Ελευθερίας» που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15/9 στις 21:00 στην Πλατεία Άρεως.

ΑναλυτικάΤΗΝ ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΑΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, ΣΕ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ, ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ -, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1970, ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΔΥΟ ΣΟΛΙΣΤ, ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΦΗΓΗΤΕΣ. ΟΙ ΣΟΛΙΣΤ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ: ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΦΩΝΟΥ Η ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΡΤΗ. ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ LA VITA ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΗΣΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ