Η ΔΕΘ σχεδιάζει εκθεσιακό κέντρο “αντένα” στη Μεγαλόπολη

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 09:56

Η ιστορική αλλά και η σύγχρονη δημιουργική Πελοπόννησος δίνει το “παρών” στην φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη χτες Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Στην εν λόγω συνέντευξη, τόσο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισαν επίσης την συνεργασία των δύο πλευρών στην προοπτική δημιουργίας στη Μεγαλόπολη ενός εκθεσιακού κέντρου – αντένας της ΔΕΘ, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής αυτής της Αρκαδίας κατά την μετάβασή της στη μεταλιγνιτική εποχή.Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τιμώμενη Περιφέρεια από την ΔΕΘ φέτος, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καθώς στον Μοριά άναψε πριν δύο αιώνες η σπίθα του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Ο περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι ήδη έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες πυρκαγιές διαθέτοντας περί τα 5 εκ ευρώ για την πρώτη φάση των παρεμβάσεων, ενώ αναμένεται και η συνδρομή από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην σημερινή συνέντευξη μίλησαν επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Κώστας Ζέρβας και ο υπεύθυνος οργάνωσης της ΔΕΘ Παναγιώτης Χατζηιωάννου.

Το βραδυ η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέθεσε δείπνο σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.